Quantcast

Po įtartino radinio Londono metropolitene sugriežtintos saugumo priemonės

  • Teksto dydis:

Londono metropolitene sugriežtintos saugumo priemonės, kai viename traukinyje buvo aptiktas įtartinas radinys ir suimtas su tuo incidentu siejamas 19-metis, šeštadienį pranešė policija.

„Visuomenė transporto mazguose ir aplink juos matys daugiau pareigūnų, tarp jų – ginkluotų policininkų“, - sakė Skotland Jardo atstovas.

Ginkluoti policininkai penktadienį Londone pagal kovos su terorizmu įstatymus areštavo 19 metų jaunuolį - dėl įtartino paketo, kuris buvo rastas diena anksčiau.

Arešto metu judrioje parduotuvių gatvėje jaunuolis pasipriešino pareigūnams, todėl buvo panaudotas elektroimpulsinis prietaisas, bet nebuvo šaudoma.

Įtariamasis šeštadienį tebebuvo tardymo izoliatoriuje. Jis įtariamas terorizmo aktų užsakymu, rengimu ir kurstymu.

Paketą, kuris buvo rastas traukinyje Nort Grinidžo stotyje, aptarnaujančioje pramogų kompleksą „O2“ Londono pietryčiuose, šiuo metu tiria teismo ekspertai.

Didžiojoje Britanijoje nuo 2014 metų rugpjūčio galioja 4-ojo iš penkių laipsnių parengtis teroro išpuoliams. Tai reiškia, kad atakos yra labai tikėtinos.

Laikraštis „The Times“ rašė apie „vienišą vilką“ ir nurodė, jog baiminamasi, kad minimas incidentas buvo „pirmas po daugiau kaip 10 metų tikėtinas bandymas susprogdinti bombą Londono transporto tinkle“.

Skotland Jardas atsisakė komentuoti šį pranešimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių