Quantcast

Pietų Prancūzijoje stovyklavietę nusiaubė potvynis, žuvo keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Pietų Prancūzijoje stovyklaudami prie upės žuvo keturi žmonės, kai prasidėjus audrai kilusi potvynio srovė nunešė jų stovyklavietę, ketvirtadienį pranešė vietos pareigūnai.

Lamalu le Beno vietovę potvynis nusiaubė naktį per audrą, per kurią anksčiau žuvo viena pagyvenusi moteris netoliese esančiame Averono regione ir vienas žmogus dingo kitame netoliese esančiame rajone.

Hero departamento, kuriame yra Lamalu le Benas, pareigūnai iš pradžių pranešė, kad per nelaimę dingo penki stovyklautojai, bet vėliau patikslino, kad žuvo keturi žmonės ir dar du yra laikomi dingusiais.

Miesto meras naujienų agentūrą AFP informavo apie kitą incidentą, kai skęstančią moterį gelbėjęs vyriškis pamatė, kaip vandens srovė nuneša jų priekabinį namelį, kuriame buvo jo paties žmona ir duktė.

„Maždaug 60-metis tėvas išėjęs pamatė moterį, kuri skendo, – pasakojo Philippe Taillandas (Filipas Tajanas) – Jis jau laikė ją už rankos, bet deja, turėjo paleisti, kai atsigręžęs pamatė, kad srovė neša jo paties priekabinį namelį, kuriame buvo jo žmona ir 34 metų duktė“.

Pasak mero, vėliau namelis buvo rastas įstrigęs po tiltu, o jo viduje – žmonos kūnas. Dukters iki šiol ieškoma.

Jis yra „katastrofiškos būklės“, sakė Ph.Taillandas.

Ketvirtadienį išaušus atsivėrė audros nusiaubto Lamalu le Beno vaizdas – kelius dengė storas purvo sluoksnis ir išvartyti medžiai, mėtėsi apversti automobiliai ir kitos transporto priemonės, o ugniagesiai ir vietos gyventojai pumpavo vandenį iš netoliese esančių namų.

Nors ketvirtadienio rytą audra buvo nurimusi, tačiau prancūzų meteorologai vietovėje paskelbė „oranžinį“ – antrąjį aukščiausią – pavojaus lygį.

Pasak pareigūnų, audros gali vėl pasidėti popietę ir trukti dar 48 valandas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių