Quantcast

Derybos dėl taikos Ukrainoje baigėsi be susitarimo

  • Teksto dydis:

Minske šeštadienį vykusiose taikos derybose, kuriose Ukrainos vyriausybė tikėjosi susitarti dėl paliaubų su prorusiškais separatistais, baigėsi nepasiekus jokio susitarimo, nurodė Kijevo delegacijos vadovas.

Minske šeštadienį vykusiose taikos derybose, kuriose Ukrainos vyriausybė tikėjosi susitarti dėl paliaubų su prorusiškais separatistais, baigėsi nepasiekus jokio susitarimo, nurodė Kijevo delegacijos vadovas.

Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad derybos „buvo sužlugdytos“, kai į jas neatvyko aukščiausieji separatistų lyderiai, o jų derybininkai atsisakė tartis dėl plano, numatančio nedelsiamą paliaubų paskelbimą.

L.Kučma taip pat kaltino sukilėlių atstovus kėlus „ultimatumus“ per keturias valandas trukusias derybas, bet daugiau detalių nepateikė.

„Šiandieninės konsultacijos dėl (rugsėjį pasirašytų) Minsko susitarimų įgyvendinimo plano, kuriame išvardytos konkrečios priemonės, turinčios kuo greičiau deeskaluoti padėtį, buvo sužlugdytos neatvykus Minsko dokumentus pasirašiusiems (separatistų lyderiams) Aleksandrui Zacharčenkai ir Igoriui Plotnickiui, jų atstovų Deniso Pušilino ir Vladyslavo Deinehos ultimatyvių pareiškimų, taip pat jų atsisakymo aptarti planą dėl nedelsiamo ugnies nutraukimo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo“, – L.Kučma sakė „Interfax“ šeštadienio vakarą.

Tačiau separatistų paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ derybininkas D.Pušilinas dėl žlugusių derybų kaltino Kijevą ir sakė, kad sukilėlių lyderiai pasirašys susitarimą tik tuomet, jeigu vyriausybės pajėgos pirmosios nutrauks ugnį, pranešė Rusijos žiniasklaidos kanalai.

Tikėtasi, kad derybos Baltarusijos sostinėje padės sustabdyti įnirtingus susirėmimus Ukrainos rytuose tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų, pastarosiomis dienomis nusinešusius daug žmonių gyvybių.

Rusijos prezidentas Vladimir Putinas, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel per konferencinį pokalbį telefonu ragino konflikto šalis susitarti dėl paliaubų per taikos derybas, nurodė Kremlius.

Įnirtingiausios kautynės vyko prie strategiškai svarbaus transporto mazgo Debalcevės, esančios už maždaug 50 km nuo sukilėlių pagrindinės tvirtovės Donecko.

Ukrainos gynybos ministras šeštadienį sakė, kad sukilėliai „iš dalies“ užėmė tą miestą, bet Kijevas neigia separatistų pareiškimus, kad jie apsupo apie 8 tūkst. tą miestą ginančių Ukrainos karių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainaseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

girtam runkeliui

girtam runkeliui portretas
Ubagas galva pakele,pasmirdes girtuoklis.Rusijoi demokratijos daugiau nei fasistinej europoj.Tik sukileliai gali isgelbeti ukraina nuo amerikos ir europos fasistu

tam Faktas

tam Faktas portretas
pakalbėk apie ruskių fašistų siautėjimą visur, net ruskyne, apie sušaudytas demonstracijas, suiminėjamus naktimis rusų demokratus ir inteligentus, parašyk, bet bijai, niekše kremliaus žiurke. Ukraina niekada nebus su ruskiais, ji eina į Europą, į kurią durys užtrenktos ruskiams, kurie ir liks azijoje iki gyvavimo galo. taigi spausk į ruskyną, jei čia blogai, bet sėdi su visomis savo išperomis ir nejudi, lauki kol tave išspirsim? O apie milijardus paklausk liliputino, kiek jis milijardų prisivogė iš begalvių ruskių? Kiek kainuoja jo visi turtai, o tada pliurpk, ruski bunkerini.

taip

taip portretas
Kijevo fasistus sukileliai naikina ir duok dieve kad sunaikintu kaip galima daugiau ir isgelbetu ukraina nuo amerikos ir europos fasistu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių