Quantcast

PAR susidūrė du traukiniai: vienas žmogus žuvo ir dar 240 sužeisti

  • Teksto dydis:

Johanesburge antradienį susidūrus dviems priemiestiniams traukiniams žuvo vieno traukinio apsaugininkas ir dar 240 žmonių buvo sužeisti, pranešė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pareigūnai ir pridūrė, kad gelbėtojų komanda specialiomis pneumatinėmis žirklėmis išlaisvino vieną įstrigusią moterį.

Abu traukiniai važiavo iš sostinės Pretorijos į netoliese esantį Johanesburgą, kai vienas iš jų sustojo stotelėje Denverio priemiestyje, o kitas rėžėsi į jį piko valandą, netrukus po 7 val. ryto.

„Dar du sužeisti traukinio keleiviai yra kritinės būklės, 25 patyrė rimtus sužalojimus, o 213 keleivių buvo sužeisti nesunkiai“, – sakoma geležinkelių bendrovės „Metrorail“ pranešime.

Naujienų agentūra „News24“ anksčiau pranešė, kad per nelaimę žuvo traukinio mašinistas, tačiau „Metrorail“ pranešime sakoma, kad žuvo traukinio apsaugininkas, o mašinistas buvo sužeistas.

„Greitosios pagalbos medikai kartu su įvairiomis tarnybomis atvyko į įvykio vietą ir rado sudužusius traukinius, visiškai užblokavusius bėgius“, – sakė greitosios pagalbos tarnybos ER24 atstovas Russelas Meiringas (Raselas Meiringas).

„Įvykio vietoje buvo išsibarstęs susilankstęs metalas ir traukinių dalys“, – pridūrė jis.

Gelbėtojų išlaisvinta tarp traukinio liekanų įstrigusi moteris buvo sraigtasparniu nuskraidinta į ligoninę.

Paskutinė didelė traukinių eismo nelaimė PAR įvyko praėjusią liepą, kai rytiniame Durbano mieste susidūrus dviems traukiniams buvo sužeista maždaug 80 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių