Quantcast

Pakistano sostinėje – kruvini policijos ir protestuotojų susirėmimai

  • Teksto dydis:

Du žmonės žuvo, o dar daugiau kaip 400 buvo sužeisti per susirėmimus tarp policijos ir protestuotojų Pakistano sostinėje Islamabade, sekmadienį pranešė medikai.

Dvi savaites trunkanti politinė aklavietė vėlai šeštadienį pratrūko smurtu, kuris tęsėsi ir anksti ir sekmadienį. Smurtas prasidėjo po to, kai maždaug 25 tūkst. žmonių žygiavo nuo parlamento prie premjero namų, kur kai kas pabandė pašalinti barikadas aplink juos, iš įvykio vietos pranešė korespondentai.

Policija atsakė ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis.

Islamabado policijos viršininkas Khalidas Khattakas (Chalidas Chatakas) sakė, kad policija laikėsi santūriai, bet protestuotojai buvo ginkluoti kirviais, vielos žnyplėmis ir plaktukais.

„Jie turėjo kraną ir nuvarė jį iki įėjimo į prezidentūrą. Mes naudojame tik ašarines dujas ir kai reikia šaudome guminėmis kulkomis“, – sakė Kh.Khattakas.

Geležinkelių ministras Khawaja Saadas Rafique’as (Chavadža Saadas Rafikas) sakė, kad protestuotojai bandė išversti premjero namo vartus.

Protestuotojai, kuriems vadovauja į politiką pasukusi kriketo žvaigždė Imranas Khanas (Imranas Chanas) ir dvasininkas populistas Tahir ul Qadri (Tahir ul Kadris), nuo rugpjūčio 15 dienos stovyklauja prie parlamento ir reikalauja premjero Nawazo Sharifo (Navazo Šarifo) atsistatydinimo kilus įtarimams dėl balsų klastojimo.

Naują dimensiją krizė įgijo anksčiau šią savaitę, vyriausybei paprašius įtakingos armijos tarpininkauti. Tai sukėlė nuogąstavimus, kad kariškiai pasinaudodami situacija įvykdys „švelnų perversmą“ ir padidins savo dominavimą civilinės valdžios atžvilgiu.

„Yra 1,6-2 tūkst. parengtų teroristų. Jie turi 200 moterų, kurios yra parengtos naudoti šaunamuosius ginklus, ir atėjo ketindami užimti valstybinius pastatus“, – vėlai šeštadienį kilus susirėmimams sakė gynybos ministras Khawaja Asifas (Chavadža Asifas).

„Tai pastatai, kurie yra valstybės simboliai, – sakė jis. – Jų bandymams priešinamasi. Ir mes priešinsimės jiems visa jėga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių