Quantcast

Nuo tūpimo tako nuvažiavus Kanados lėktuvui sužeisti 25 žmonės

Naujojoje Škotijoje esančio Halifakso Stanfieldo (Stanfildo) tarptautiniame oro uoste anksti sekmadienį nuo tūpimo tako nuvažiavus „Air Canada“ lėktuvui, buvo nesunkiai sužeisti mažiausiai 25 žmonės, kurie buvo nugabenti į ligoninę, pranešė pareigūnai.

Anksčiau oro bendrovė per „Twitter“ pranešė, kad reisu AC624 iš Toronto atskridęs lėktuvas „Airbus A320“ nutūpęs Halifakse nuvažiavo nuo tūpimo tako. Kodėl taip įvyko, bendrovė nenurodė, bet tame mieste Kanados rytuose buvo prognozuojamas gausus sniegas. Orų prognozių interneto svetainė „Environment Canada“ paskelbė perspėjimą dėl sniego ir prasto matomumo.

Halifakso oro uosto atstovas Peteris Spurway (Piteris Spurvėjus) sakė, kad 25 žmonės buvo nuvežti į ligoninę su gyvybei pavojaus nekeliančiais sužeidimais ir kad nė vienas iš 137 lėktuvu skridusių žmonių – 132 keleivių ir penkių įgulos narių – nėra dingęs.

Incidento metu oro uoste buvo dingusi elektra, bet P.Spurway nenurodė, ar tarp to ir incidento su lėktuvu yra koks nors ryšys.

„Tikrai neturėjome elektros, (bet) nesame tikri, ar šie abu incidentai yra susiję. Gali būti, bet mes nesame tikri“, – sakė jis.

Atsarginiai generatoriai veikė, kai tas lėktuvas tūpė, tūpimo takai buvo apšviesti, pridūrė jis.

P.Spurway negalėjo patvirtinti pranešimų, kad lėktuvo sparnai tupiant įsipainiojo į elektros laidus, ir pasakė tik tai, kad Kanados transporto saugumo taryba atliks tyrimą.

Pasak P.Spurway, keleiviai lipdami iš lėktuvo atrodė sukrėsti ir vadino incidentą „bauginančiu“.

Nuotraukose matyti ant tūpimo tako stovintis lėktuvas apgadinta „nosimi“ ir žemę dengiantis gausus sniegas.

Lėktuvas iš Toronto išskrido šeštadienį 21 val. 5 min. vietos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių