Quantcast

Niujorke po dujų sprogimo tiriama ir netinkamo prisijungimo prie dujotakio versija

  • Teksto dydis:

Niujorko pareigūnai aiškinasi, ar nebuvo neteisėtai prisijungta prieš magistralinio dujotakio viename Manhatano daugiabutyje, kuriame praeitą savaitę nugriaudėjęs sprogimas pavertė tris namus griuvėsių krūva, užmušė bent du žmones, o dar dešimtis sužeidė.

Sekmadienį iš po griuvėsių ištrauktų dviejų vyrų vardai kol kas nebuvo atskleisti. Pareigūnų nuomone, jie yra tie patys du asmenys, apie kurių dingimą buvo pranešta po ketvirtadienį įvykusio sprogimo, sugriovusio tris pastatus ir sužeidusio 22 žmones, iš kurių keturių būklė sunki.

Dingusieji buvo įvardyti kaip 26 metų Moisesas Luconas (Moizesas Ljukonas), dirbęs pirmajame to pastato aukšte veikusiame sušių restoranėlyje, ir 23 metų Nicholas Figueroa (Nikolas Figeroja) – vieno boulingo klubo darbuotojas, kuris ten buvo atėjęs į pasimatymą.

„Kol kas yra priežastis manyti, kad galbūt buvo netinkamai krapštytasi su dujotakiais pastate, bet kol nesurinkome visų įrodymų, negalime daryti tokios išvados“, – sekmadienį sakė Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas).

Ugniagesių departamento komisaras Danielis Nigro (Danielis Nigras) sakė, kad brigados turėtų pasiekti rūsį, kuriame buvo ketvirtadienį driokstelėjusio sprogimo židinys.

„Kai pasieksime dujotakių lygmenį, nuolaužos bus šalinamos kitaip – kad tirsiantieji to, kas nutiko, mechaniką turėtų prieigą, visko neišgriaunant“, – aiškino D.Nigro.

Pernai rugpjūtį komunalinių tarnybų darbuotojai nustatė, kad prie dujotakio restorane buvo neteisėtai prisijungta, nurodė bendrovė „Consolidated Edison“.

Nustačius tą faktą, bendrovė buvo apie 10 dienų išjungusi dujų tiekimą tam pastatui, kol jo savininkai ištaisė pažeidimus. Dujų tiekimas buvo atnaujintas, kai bendrovės pripažino vamzdynus saugiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių