Quantcast

Nigerijos prezidentas: „Boko Haram“ lyderis sužeistas

  • Teksto dydis:

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari (Muhamadus Buharis) sekmadienį sakė, kad „Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau (Abubakaras Šekau) yra sužeistas, ir tai yra pirmas jo komentaras dėl kariškių tvirtinimų, kad džihadistų lyderis per ataką buvo sužeistas.

Nigerijos ginkluotosios pajėgos antradienį paskelbė, kad A.Shekau buvo sužeistas per smūgį iš oro „Boko Haram“ bastionui miškuose, bet daugiau pareiškimų ar jo būklės įrodymų nebuvo.

„Mes sužinojome, kad per Nigerijos oro pajėgų antskrydį jis buvo sužeistas“, – sakoma M.Buhari pareiškime iš Nairobio, kur jis dalyvauja vienoje plėtros konferencijoje.

„Tikrai jų aukščiausia hierarchija ir žemesni kadrai turi problemą, – sakė M.Buhari. – Jie nėra užėmę jokios teritorijos ir yra pasidaliję į mažas grupes, atakuojančias lengvus taikinius.“

Pasak M.Buhari, A.Shekau buvo „išstumtas“ iš grupuotės. Prezidento žodžiai paremia teiginius, kad sukilimui dabar vadovauja „Islamo valstybės“ (IS) paskirtas Abu Musabas al Barnawi (Abu Musabas Barnavis).

Šios džihadistų grupuorės aukščiausiuose ešelonuose vykstančios kovos už valdžią ženklų pasirodė anksčiau šį mėnesį, kai A.Shekau paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje neigia, kad buvo nušalintas.

Manoma, kad A.M.al Barnawi yra „Boko Haram“ įkūrėjo Mohammedo Yusufo (Mohamedo Jusufo) 22 metų sūnus ir kad IS rugpjūčio mėnesį jį paskelbė šios grupuotės lyderiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių