Quantcast

Netoli Graikijos salos sugedo migrantų valtis: mirė kūdikis

  • Teksto dydis:

Vienas kūdikis mirė, kai guminė valtis, plukdžiusi jį ir dar 56 migrantus, sugedo ir pradėjo dreifuoti netoli Graikijai priklausančios Lesbo salos Viduržemio jūroje, penktadienį pranešė Graikijos pakrančių sargyba.

Vienų metų berniukas, kurio pilietybė nežinoma, buvo rastas netekęs sąmonės pripučiamoje valtyje, kurios variklis sugedo ketvirtadienio vakarą. Berniukas buvo išvežtas į ligoninę, kur buvo konstatuota jo mirtis.

Pakrančių sargyba išgelbėjo kitus migrantus, kurių dalis buvo vandenyje.

To kūdikio tėvai buvo tarp iš tūkstančių pabėgėlių – daugiausiai iš karo krečiamos Sirijos, Afganistano ir Irako – mėginančių sukarti trumpą, bet pavojingą kelią nuo Turkijos pakrantės iki Graikijos salų, neretai per audringą jūrą.

Jau apie 400 tūkst. žmonių atvyko į Graikiją šiais metais, nurodė Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra UNHCR, o tos šalies institucijos sunkiai susidoroja su šiuo antplūdžiu. Dauguma atvykėlių greitai iškeliavo Vokietijos link.

Pakrančių sargyba nuo ketvirtadienio paryčių surinko iš viso 542 migrantus ir pabėgėlius Egėjo jūroje prie Lesbo, Chijo, Samo, Famokonisio ir Agatonisio salų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažko

kažko  portretas
anie visada sako ka bėga nuo karo.Ne nuo Islamo respublikos

Vaiko

Vaiko portretas
tikrai gaila.Bet del jo mirties tiesiogiai kalti tėvai, neivertinę tokios rizikos.Argi galvojama apie vaiką sėdant į tokias valtis?Jei nuo karo bėgtu-rastu kryptį ir be vandens transporto..

Nuomone.

Nuomone. portretas
Manau tuos migrantus reikia teisti uz visas mirtis.Uz vaiku zutis.Jie iesko gero gyvenimo,o dirbti ne visi nori.Ieskokite pas save,juk ne visur vyksta karas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių