Quantcast

Naujasis NATO lyderis – apie bandymą destabilizuoti Ukrainą ir Turkijos ateitį

  • Teksto dydis:

Paliaubos Ukrainoje suteikia vilties, tačiau Rusija vis dar turi galių destabilizuoti padėtį šalyje, trečiadienį pareiškė NATO naujasis generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Paliaubos Ukrainoje suteikia galimybę, bet Rusija išsaugojo savo gebėjimą destabilizuoti Ukrainą. Rusija toliau pažeidžia tarptautinę teisę“, – sakė J.Stoltenbergas spaudos konferencijoje, kurioje kaip Aljanso vadovas dalyvavo pirmą kartą.

J.Stoltenbergas vis tik ištiesė alyvmedžio šakelę Rusijai, pareikšdamas, kad jis nemato prieštaravimų tarp konstruktyvių santykių su Rusija siekimo ir pasisakymo už stiprų NATO.

Be kita ko, jis dar užtikrino, kad NATO padės ir Turkijai, jeigu ji būtų užpulta.

„Mūsų atsakomybė, svarbiausia esminė atsakomybė yra ginti, ir turi būti labai aišku, kad ginsime Turkiją, kad 5-asis kolektyvinės gynybos straipsnis taikytinas ir Turkijai, jeigu ji būtų užpulta“, – sakė jis per pirmąją savo spaudos konferenciją NATO vadovo poste.

NATO sutarties 5-asis straipsnis numato Aljanso kolektyvinę gynybą agresijos prieš bet kurią bloko narę atveju.


Šiame straipsnyje: Jensas StoltenbergasNATOkaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam šaunuoliui iš NATO

tam šaunuoliui iš NATO portretas
nors džiūgaujate ir liaupsinate bet puikia žinote, kad šūds gaunasi.Ta prasme mums kaip Lietuvai.Konservams liberalams kitiems valdžios nuolatiniams žinoma gera yr.Daro ką nori-loja kaip nori..Mosuoja NATO kap vėliava.Vis daugiau įsiledž kareiviu įvežti.Katrie gal užmiršt išeit.Arba gal laba greit išeit:D)..Teisybe visai kita.Oi prisižaiset, oi prisižaiset..Gal stulpu nebužtekti:D)))

šaunuolis aljansas NATO

šaunuolis aljansas NATO portretas
gali tie klykautojai visaip raitytis pagal putino chuntos užsakymus, bet nei NATO, nei ES į tai jau užmiršo kreipti dėmesį. Mes kartu su NATO ir esame ES, tai kelia traukulius tokiai putino-žirinovskio chuntai ir visiems tūnantiems Lietuvoje jų pakalikams. Gali jie loti, o mes tęsiame savo politiką, gyvename savo ritmu ir džiaugiamės, kad ruskių okupantai seniai išvyti iš Lietuvos. Kiek dar jų liko mums kenkti, tuos išgaudysime. Linkėjimai žirinovskiui.

Hmm

Hmm portretas
Ar nelaikas kelti klausimą, dėl NATO legitimumo mūsų šalyje? NATO turėjo būti gynybinis aliansas, bet pastarasis dešimtmetis rodo, kad tai agresyvus grobikiškas aliansas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių