Quantcast

NATO pareigūnas: Ukrainos rytuose daug žuvusių Rusijos karių

  • Teksto dydis:

Ukrainos rytuose su vyriausybės pajėgomis kovojančių prorusiškų separatistų kovotojų gyvosios jėgos nuostoliai yra didžiuliai, pareiškė ketvirtadienį NATO pareigūnas.

„Rusų karių, kurie kaunasi ir žūva Ukrainos rytuose, skaičiai yra dideli“, – pareiškė NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexander'as Vershbow (Aleksandras Veršbou) per konferenciją Latvijos sostinėje Rygoje.

Rusijos pareigūnai ketvirtadienį paneigė Jungtinių Valstijų pateiktą informaciją, kad Maskva pasiuntė „tūkstančius“ karių padėti rytinėje Ukrainoje kovojantiems prorusiškiems separatistams.

„Šie skaičiai, kurie yra paimti iš oro, žinoma, demoralizuoja ir dezorientuoja tarptautinę bendruomenę“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius.

JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komitete trečiadienį kalbėjusi valstybės sekretoriaus padėjėja Victoria Nuland (Viktorija Niuland) sakė, jog Rusija kaimyninėje Ukrainoje yra dislokavusi „tūkstančius“ savo karių, tačiau tikslaus skaičiaus nurodyti negalėjo.

A.Vershbow savo pastabose palaikė V.Nuland požiūrį: „Rusijos lyderiams vis sunkiau nuslėpti tą faktą, kad Rusijos karių, kurie kaunasi ir žūva Ukrainos rytuose, skaičiai yra dideli“.

„Prezidento (Vladimiro) Putino tikslas regis yra toks: paversti Ukrainą žlugusia valstybe, užgniaužti ir diskredituoti kitaip manančiųjų balsus Rusijoje ir tokiu būdu išvengti rusiško Maidano“, – pažymėjo A.Vershbow.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAlexander VershbowRusijos pajėgosNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Či

Či portretas
ale kaip anie gerai viską mato ką ketina ruskis daryti.Kituoj pusej žemės, už vandenyno,o mums tik teigia, praneša, informuoja.Vos ne kasdien-nespėjąm ir pagalvot..Visažinia telepatai su nežemiškomis ekstrasensuorinėmis galiomis.Ne kitaip.

tau

tau portretas
na pragydot putino subinlaižiai .nuvažiavot nuo proto.dar rašot tokias nesamones ,internautai vadinami.aborto liekanos lietuvoje.ir iž kur atsiranda kaune nuopisos?.

mirtis chohliandijo nacitams

mirtis chohliandijo nacitams portretas
Cha cha cha .... Donecko oro uoste jau trys menesiai kaip puva chaholu kariu lavonu kruvos. Kijevo nacistai neatsima savo kariu lavonus ir sako ad tai ne ju kariai. Tikriausia savo kariu lavonus vadina rusu tukstanciais cha cha cha.... Geras biznis: nereikia moketi pasalpu tevams, zmooms, vaikams zuusiu kariu. Durneliai, eikit zuti uz milijardieriu bizni, o patiems kulka ir supukit kut pakrumej. Zieg Hai Bandera.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių