Quantcast

NATO nesvarsto pasiūlymo nustatyti neskraidymo zoną Sirijoje

  • Teksto dydis:

NATO nesvarsto galimybės nustatyti „neskraidymo zoną“ šiaurės Sirijoje, nors Turkija ragina sąjungininkes tai padaryti, kad sumažintų saugumo grėsmes ir humanitarinius iššūkius prie savo pietrytinių sienų, nurodė vienas aukštas pareigas užimantis Aljanso generolas.

Turkijos ginkluotosios pajėgos yra antrosios pagal didumą tarp NATO šalių; jos teritorijoje įsikūrusi Aljanso jungtinė sausumos pajėgų vadavietė (LANDCOM) yra atsakinga už šių pajėgų veiksmingumo didinimą ir reagavimo laiko mažinimą.

Turkija oficialiai dar nesikreipė į NATO dėl tokios neskraidymo zonos nustatymo, bet ne kartą sakė, kad tokiam pasiūlymui pritariančios šalys turėtų žengti šį žingsnį, sukurdamos saugias teritorijas Sirijoje, į kurias būtų galima repatrijuoti apie 1,6 mln. sirų pabėgėlių.

„Neskraidymo zona yra daug išteklių reikalaujanti misija“, – naujasis LANDCOM viršininkas generolas leitenantas Johnas Nicholsonas (Džonas Nikolsonas) sakė interviu naujienų agentūrai „Reuters“ savo būstinėje Turkijos pajūrio mieste Izmire.

Neseniai panaši misija Libijoje parodė, kokį didelį darbą NATO turi atlikti, kad surengtų tokią aviacijos operaciją, pabrėžė J.Nicholsonas.

„Tačiau dabar mes to nesvarstome šiame kontekste“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapitan Pronin

Kapitan Pronin portretas
Humanitariniai issukiai tai,kaip suprantu, yra humanitariniai NATO bombardavimai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių