Quantcast

Mirties nuo Ebolos karštligės atvejų padaugėjo iki beveik 4900

  • Teksto dydis:

Ebolos virusu užsikrėtusių žmonių skaičius Vakarų Afrikoje turi pasiekti 10 tūkst., paskelbė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), įsibėgėjant vaisto nuo šios mirtinai pavojingos ligos paieškoms.

PSO nurodė, kad 9 936 žmonės Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje – trijose epidemijos epicentre atsidūrusiose valstybėse – užsikrėtė šiuo virusu. Jau mirė iš viso 4 877 žmonės.

Ekspertams perspėjant, kad užsikrėtimų rodiklis iki gruodžio pradžios gali pasiekti 10 tūkst. per savaitę, tyrėjai visame pasaulyje skuba ieškoti būdų, kaip įveikti ligą, kuriai šiuo metu nėra licencijuotų vaistų ar skiepų.

Nauji skaičiai dėl Ebolos karštligės buvo paskelbti PSO trečiadienį Ženevoje surengus trečią nepaprastosios padėties derybų dėl šios epidemijos ratą, kurio metu buvo aptartos pastangos kovojant su liga. Ketvirtadienį, pasibaigus deryboms, bus surengta spaudos konferencija.

Tuo tarpu eksperimentinių skiepų rVSV dozės iš Kanados buvo atvežtos į Ženevos universitetinę ligoninę.

PSO turi koordinuoti skiepų bandymus Ženevoje, greta bandymų, kurie jau vyksta Vokietijoje, Gabone ir Kenijoje.

Ši vakcina, sukurta Kanados Nacionalinėje mikrobiologijos laboratorijoje Vinipege, yra viena iš dviejų eksperimentinių vakcinų nuo Ebolos viruso, kurios, kai nurodo PSO, išbandytos su beždžionėmis pademonstravo daug žadančius rezultatus.

PSO generalinio direktoriaus pavaduotoja Marie-Paule Kieny (Mari Pol Kini) sakė, kad tikslas yra pradinių atsargų išsiuntimas į Afriką iki 2015 metų pradžios, tačiau apie masinio skiepijimo kampanijas dar nekalbama.

Svarbus tikslas yra padėti apsaugoti nuo Ebolos viruso sveikatos apsaugos darbuotojus, kurių 240 jau mirė, užsikrėtę, kai rūpinosi pacientais.

Tuo pačiu metu Amerikos Sveikatos institutas paskelbė, kad pradėjo klinikinius vakcinos bandymus ir bando ją su 39 žmonėmis. Tačiau net jei bandymai bus sėkmingi, ši vakcina nebus prieinama iki kitų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių