Quantcast

Minskas: Kijevas ir separatistai sutarė dėl buferinės zonos paliauboms užtikrinti

  • Teksto dydis:

Prorusiški Ukrainos separatistai ir Kijevo bei Maskvos atstovai per derybas naktį Baltarusijos sostinėje sutarė imtis papildomų priemonių paliauboms užtikrinti Ukrainos rytuose.

Rugsėjo 5 dieną paskelbtų paliaubų pažeidimai, kuriuos, anot Kijevo, skatino Rusijos ginkluotės ir karių siuntimas per skylėtą sieną iš Rusijos, privertė Ukrainos vyriausybės pajėgas palaikyti visišką karinę parengtį.

Buvęs prezidentas Leonidas Kučma, atstovavęs Kijevui vadinamosios kontaktinės grupės derybose, sakė, kad abi pusės sutarė atitraukti artileriją 15 kilometrų nuo fronto linijos ir tokiu būdu sukurti 30 kilometrų pločio buferinę zoną.

„Sunkioji artilerija bus perkelta 15 kilometrų tolyn nuo fronto linijos“, – sakė L.Kučma po derybų, kurios truko kelias valandas viename Minsko viešbučių.

Jis taip pat nurodė, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai tikrins padėtį šioje 30 kilometrų pločio teritorijoje.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka dėl paliaubų su maištininkais sutiko tada, kai Ukrainos pajėgos mūšiuose su Rusijos remiamasi separatistais prarado nemažas teritorijas Donecko srityje.

Kijevas tvirtina, kad Rusija padėjo maištininkams ginklais ir daugiau kaip tūkstančių rusų karių. Rusija tvirtina nesikišanti į šį konfliktą Ukrainos rytuose.


Šiame straipsnyje: Leonidas KučmaPetro PorošenkaESBOseparatistaikaras UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Gruzijos ir Ukrainos istorija: Nežinantys istorijos, būtinai ją pakartoja. Susipažinkite: daugelio iš mūsų nesenų svajonių didvyris Saakašvilis, buvęs Gruzijos prezidentu, drąsiai sukėlęs ir pralaimėjęs karą su Rusija, be pasigailėjimo žudęs civilius osetinus ir abchazus. Pasirodo, kad dabar jis nuo teisingumo slapstosi JAV, Niujorke, Brukline. Jau pilvotas, su raudonais triusikais, mėgsta pozuoti su dviračiu, visai kaip vienas mūsų panašus veikėjas. Saakšvilis yra banali, naivi, garbėtroškiška asmenybė. Būdingas Saakašviliui kaltinimas - kad jis, būdamas prezidentu, už mokesčių mokėtojų pinigus daug kartų atsiveždavo masažuotoją iš JAV į Gruziją, kuri jam atlikdavo masažą su pakandžiojimais. Praeis kiek metų. Sukėlęs karą su Rusija ir tą karą pralaimėjęs, daug Donbaso civilių nužudęs, Ukrainos Porošenka irgi slapstysis JAV. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių