Quantcast

Per metus Turkijoje įvykdyti septyni mirtininkų sprogdintojų išpuoliai

  • Teksto dydis:

Pateikiame duomenis apie nuo 2015 metų liepos Turkijoje įvykdytus savižudžių sprogdintojų išpuolius.

2016 metų birželio 28 diena

Užpuolikai mirtininkai judriame Stambulo Ataturko (Atatiurko) tarptautiniame oro uoste nužudė mažiausiai 36 žmones ir dar daugiau nei 140 sužeidė. Turkų pareigūnai sako, kad sprogdinimus tikriausiai įvykdė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai.

2016 metų kovo 19 diena

Mirtininkas įvykdė sprogdinimą Stambulo pagrindinėje pėsčiųjų zonoje. Per išpuolį žuvo penki žmonės, įskaitant patį sprogdintoją. Turkų pareigūnai nurodė, kad ataką surengė su „Islamo valstybe“ susijęs Turkijos pilietis. Atsakomybės už šią ataką niekas neprisiėmė, kaip ir dėl ankstesnių išpuolių, dėl kurių buvo kaltinamas šis džihadistų judėjimas.

2016 metų kovo 13 diena

Kurdė moteris susprogdino automobilyje judriame transporto mazge Ankaroje. Atsakomybę už šį sprogdinimą, per kurį žuvo 37 žmonės, prisiėmė kurdų kovotojų grupuotė „Kurdistano laisvės sakalai“ (TAK), atskilusi nuo už įstatymo ribų paskelbtos Kurdistano darbininkų partijos (PKK).

2016 metų vasario 17 diena

Ankaroje per užminuoto automobilio sprogdinimą, kurį įvykdė mirtininkas, žuvo 29 žmonės. Atsakomybę už šį išpuolį, kurio taikinys buvo kariškiai, taip pat prisiėmė TAK.

2016 metų sausio 12 diena

Istoriniame Stambulo rajone susisprogdinus mirtininkui, žuvo 12 vokiečių turistų. Turkų pareigūnai pranešė, kad išpuolį surengė su „Islamo valstybe“ susijęs siras, kuris į šalį pateko kaip pabėgėlis.

2015 metų spalio 10 diena

Per taikų kairiųjų ir prokurdiškų aktyvistų mitingą Ankaroje susisprogdinus dviem mirtininkams, žuvo 102 žmonės, dar daugiau nei 400 buvo sužeisti. Pareigūnai nurodė, kad šį dvigubą sprogdinimą, kuris pagal aukų skaičių yra didžiausias per šiuolaikinės Turkijos istoriją, surengė „Islamo valstybės“ vietos kuopelė, nors pats judėjimas atsakomybės neprisiėmė.

2015 liepos 20 diena

Pietiniame Suručo mieste netoli sienos su Sirija per mirtininko sprogdintojo išpuolį, dėl kurio buvo apkaltinta „Islamo valstybė“, žuvo 33 žmonės, daugiausiai jauni kurdų aktyvistai, dar daugiau nei 100 žmonių buvo sužeisti. Pareigūnai nurodė, kad ataką įvykdė Turkijos pilietis, etninis kurdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių