Quantcast

Per metus Rusijos bombardavimai Sirijoje pražudė per 4 tūkst. civilių

  • Teksto dydis:

Maždaug 3 800 civilių žuvo Sirijoje per jau metus vykdomus Rusijos aviacijos smūgius, penktadienį paskelbė padėtį šioje karo draskomoje šalyje stebinti organizacija.

Minėti civiliai yra tarp daugiau kaip 9 300 žmonių, žuvusių per šiuos antskrydžius nuo 2015 metų rugsėjo 30-osios, nurodė nevyriausybinės organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Bendras žuvusiųjų skaičius apima daugiau kaip 2 700 džihadistų iš „Islamo valstybės“ (IS) ir maždaug 2 800 kovotojų iš įvairių sukilėlių frakcijų, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Dar mažiausiai 20 tūkst. civilių per Rusijos antskrydžius, kuriais remiamas prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas), buvo sužeisti.

SOHR, kuri remiasi šaltinių tinklo Sirijoje pateikiama informacija, sako, kad antskrydžius vykdančių lėktuvų tapatybę nustato pagal jų tipą, antskrydžių vietą, skrydžių pobūdį ir panaudotų ginklų tipą.

SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad rusų antskrydžių aukų tikrasis skaičius gali būti dar didesnis, nes dalies antskrydžių vykdytojai nebuvo atpažinti.

Maskva ketvirtadienį paskelbė, kad tęs savo bombardavimo kampaniją Sirijoje, ignoruodama Vašingtono grasinimus sustabdyti savo dalyvavimą sprendžiant konfliktą dėl suintensyvėjusių atakų prieš sukilėlių kontroliuojamą Alepo miesto dalį.

Sirijos režimo pajėgos ir Rusijos lėktuvai intensyviai atakuoja rytinę Alepo dalį – Sirijos vyriausybei praėjusią savaitę paskelbus, kad pradedama operacija visam miestui susigrąžinti.

Šis bombardavimas yra vienas intensyviausių per visą jau penkerius metus vykstantį Sirijos pilietinį karą ir yra vykdomas žlugus trumpai gyvavusioms paliauboms, paskelbtoms tarpininkaujant Rusijai ir Jungtinėms Valstijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jo amerika sukėlė karą o dabar kalta rusija,ką šitie debilai tokie rašo

Anonimas

Anonimas portretas
ner ka ir rasyti malacius Jankis teisingai raso

jankis

jankis portretas
amerikos banditai sukėlė karą,apginklavo banditus,daužo ligonines ir kalti rusai,o gal ir amerikai reikia para bonbikių už sukeltus karus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių