Quantcast

Meksikoje iš 57 dingusių studentų 14 rasti gyvi

  • Teksto dydis:

Meksikoje atsirado gyvi 14 studentų iš 57, kurie dingo per pražūtingas šaudynes šalies pietuose, tačiau artimieji baiminasi dėl iki šiol nerastų jaunuolių likimo, o pareigūnai tęsia paieškas.

Dešimtys karių budėjo patikros poste, įkurtame kelyje tarp Gerero valstijos sostinės Čilpansingo ir Igvalos miesto, stabdydami automobilius ir tikrindami tapatybės dokumentus, ieškodami dingusių pedagogikos kolegijos studentų.

Tie studentai dingo po smurto proveržio Igvaloje penktadienio vakarą ir šeštadienį, pareikalavusį šešių žmonių gyvybių. Dar 25 žmonės buvo sužeisti per šaudynes keliose tos savivaldybės vietose.

Per vieną iš incidentų savivaldybės policija apšaudė tris autobusus, užgrobtus radikalių pažiūrų studentų, ir nukovė tris jaunuolius.

Vienas liudininkas antradienį sakė naujienų agentūrai AFP matęs, kaip pareigūnai išsivežė 30–40 studentų keliais policijos automobiliais. Tie studentai iki šiol nebuvo rasti.

Prokurorai sakė galintys susieti 22 policijos pareigūnus su šešių žmonių žūtimi, kai aukų kūnų balistinė ekspertizė parodė, kad buvo šaudoma iš jų ginklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių