Quantcast

Malis tapo šeštąja Ebolos karštligės protrūkio veikiama Vakarų Afrikos valstybe

  • Teksto dydis:

Malis ketvirtadienį patvirtino savo pirmąjį užsikrėtimo Ebolos virusu atvejį ir tapo šeštąja Ebolos karštligės protrūkio veikiama Vakarų Afrikos valstybe.

Malio sveikatos apsaugos ministras Ousmane Kone (Usmanė Konė) valstybinei televizijai sakė, kad tas pacientas yra dvejų metų mergaitė iš šalies vakaruose esančio Kajeso miesto, kuri neseniai atvyko iš kaimyninės Gvinėjos – šalies, kur prasidėjo šis didžiausias pasaulio protrūkis.

„Mergaitės būklė, kaip praneša mūsų tarnybos, dėl greito gydymo gerėja“, – sakė ministras.

Venas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas, kuris prašė jo pavardės neminėti, sakė, kad tos mergaitės motina prieš kelias savaites mirė Gvinėjoje ir kad mergaitės giminaičiai atsivežė ją į Malio sostinę Bamaką, kad ji 10 dienų buvo Bagadadžio rajone, o vėliau išvyko į Kajesą.

Ministerijos pareiškime sakoma, kad mergaitė, kuri yra kilusi iš Gvinėjos miesto Kisidugu, trečiadienį vakare Kajese buvo paguldyta į ligoninę „Fousseyni Daou“, kur jai greit buvo atlikti testai dėl Ebolos karštligės.

Žmonės, kurie bendravo su ja Kajese, yra nustatyti ir stebimi, sakė ministras. Tačiau jis paragino visus žmones, kurie mano galėję turėti kontaktų su šia mergaite, kreiptis į pareigūnus.

Didžioji dauguma iš 4,9 tūkst. šio Ebolos karštligės protrūkio aukų mirė Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Užsikrėtimo Ebolos virusu atvejų yra beveik 10 tūkstančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių