Quantcast

Madagaskare per teroristų išpuolį žuvo du ir sužeista daugiau kaip 80 žmonių

  • Teksto dydis:

Du žmonės žuvo, o dar daugiau kaip 80 buvo sužeisti per sekmadienio išpuolį Madagaskaro sostinėje, kurį prezidentas pavadino „terorizmo aktu“ ir per kurį buvo panaudota granata.

Išpuolis buvo įvykdytas per nacionalinės dienos šventę Antananaryvo stadione „Mahamasina“ maždaug 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku. Tuo metu ten vyko nemokamas koncertas, skirtas šalies nepriklausomybės nuo Prancūzijos 56-osioms metinėms.

Prezidentas Hery Rajaonarimampianina (Heris Radžaonarimampianina), kuris ligoninėje aplankė sužeistas aukas, dėl išpuolio kaltino nesutarimus su politiniais oponentais.

„Tarp mūsų gali būti nuomonių skirtumų, bet šie destabilizavimo aktai yra nepriimtini“, – sakoma jo pareiškime, kurį transliavo Indijos vandenyno saloje įsikūrusios valstybės nacionalinė televizija.

Prezidentas išpuolį pavadino „ne tik destabilizuojamu aktu, bet (ir) terorizmo aktu“. Ragindamas laikytis rimties jis pridūrė: „Mes neatsakysime į smurtą smurtu.“

Pasak žandarmerijos, per sprogimą žuvo du paaugliai, 16 ir 18 metų, o dar 84 žmonės buvo sužeisti.

Anksčiau tą pačią dieną tame stadione vyko karinis paradas.

„Sprogimą sukėlė granata. Mes laikome tai teroristiniu aktu“, – telefonu AFP sakė nacionalinės žandarmerijos saugumo ir žvalgybos vadovas generolas Anthony Rakotoarisonas (Entonis Rakotoarisonas).

Praėjusią kartą ataka Madagaskare buvo įvykdyta 2014 metų sausį, kai per granatos sprogimą žuvo mažas vaikas ir buvo sužeisti dar keli žmonės – prie to pačio stadiono, kuris tapo ir šio sekmadienio atakos taikiniu.


Šiame straipsnyje: madagaskarasterorizmasišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių