Quantcast

„Lufthansa“ ir „Germanwings“ vadovai aplankė 150 žmonių žūties vietą Alpėse

  • Teksto dydis:

Vokietijos avialinijų flagmanės „Lufthansa“ generalinis direktorius trečiadienį pareiškė, kad reikės dar „daug daug“ laiko suprasti, kokios priežastys nulėmė praeitą savaitę Prancūzijos Alpėse įvykusią lėktuvo katastrofą, bet atsisakė pripažinti, kad bendrovė žinojo apie piloto, kuris, kaip įtariama, tyčia sudaužė tą lainerį, psichikos problemas.

„Lufthansa“ vadovas Carstenas Spohras (Karstenas Šporas) ir jos antrinės pigių skrydžių bendrovės „Germanwings“ vadovas Thomas Winkelmannas (Tomas Vinkelmanas) sraigtasparniu atskrido į Alpių Seno miestelį, esantį netoli katastrofos vietos, o vėliau nuvyko į Vernė kaimą, kuriame buvo įrengtas memorialas tragiškos katastrofos aukoms.

Abu vadovai padėjo vainiką prie akmeninio paminklo, skirto 150 žuvusiųjų atminimui ir pagerbė aukas tylos minute. Iš tos vietos atsiveria vaizdas į kalnus, kur kovo 24 dieną į šipulius subyrėjo „Germanwings“ laineris „Airbus A320“. Atminimo žodžiai ant to paminklo yra užrašyti vokiečių, ispanų, prancūzų ir anglų kalbomis.

C.Spohras vėliau perskaitė pranešimą žurnalistams, bet neatsakinėjo į pasipylusius klausimus.

Jis sakė, kad „nėra žodžių, kuriais būtų galima apsakyti, kokia siaubinga yra ši nelaimė“, taip pat padėkojo gelbėtojams ir vietos gyventojams už pagalbą po šiurpios tragedijos bei pažadėjo toliau rūpintis aukų artimaisiais.
„Lufthansa“ vadovas pažymėjo, kad jo bendrovė „kasdien vis daugiau sužino“ apie tikėtinas katastrofos priežastis, bet pridūrė, kad „reikės labai, labai daug laiko, kad suprastume, kaip tai galėjo nutikti“.

Vėliau C.Spohras išsisuko nuo žurnalistų klausimų ir išvažiavo.

Perklausę juodosios dėžės garso įrašą iš pilotų kabinos, tyrėjai laikosi prielaidos, kad to lėktuvo antrasis pilotas Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas) tyčia sudaužė savo lėktuvą.

„Lufthansa“ antradienį pripažino žinojusi, kad A.Lubitzas anksčiau buvo patyręs „gilios depresijos“ priepuolį, kai dar mokėsi šios bendrovės pilotų mokykloje, bet vėliau jis įveikė visus medicinos patikrinimus.

Pasaulį supurčiusiai katastrofai vis dar nesitraukiant iš pirmųjų laikraščių puslapių, Prancūzijos ir Vokietijos žiniasklaida nurodė gavusi mobiliuoju telefonu paskutinėmis to skrydžio akimirkomis lėktuvo salone nufilmuotą vaizdo įrašą, iš kurio galima spręsti, kad krintantį lainerį apėmė chaosas.

Tuo tarpu pareigūnai trečiadienį paskelbė baigę rinkti aukų palaikus ir nurodė, kad atokioje sudužimo vietoje dabar bus pradėti rinkti jų asmeniniai daiktai.

Praėjusios savaitės katastrofa tapo itin skaudžiu smūgiu „Lufthansa“ įvaizdžiui. Bendrovė antradienį paskelbė atšaukianti savo įkūrimo 60-ųjų metinių iškilmes, kurias buvo planuota surengti ateinantį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių