Quantcast

Libijos rytuose po susirėmimų Bengazyje rasti 75 lavonai

  • Teksto dydis:

Rasti 75 lavonai

Rytiniame Libijos mieste Bengazyje rasti mažiausiai 75 negyvėliai po dvi dienas trukusių kovų, per kurias islamistų kovotojai ir sukarintos grupuotės užėmė vieną armijos bazę, pranešė Libijos Raudonasis Pusmėnulis ir medikai.

Raudonojo Pusmėnulio atstovai daugiau kaip 50 kūnų rado armijos bazėje, iš kurios specialiosios pajėgos pasitraukė antradienį.

„Mes stengiamės juos paimti iš bazės“, – sakė Raudonojo Pusmėnulio pareigūnas Mohammedas al-Misrati (Mohamedas Misratis).

Į Bengazio ligonines, pasak medikų, atvežti dar mažiausiai 25 lavonai.

Anksčiau buvo pranešta, kad islamistų ir džihadistų aljansas paskelbė antradienį užėmęs pagrindinę karinę bazę rytiniame Bengazio mieste.

Jų pranešimą patvirtinęs vienas kariškių, sakė, kad tarp užpuolikų buvo kovotojai iš džihadistų grupuotės „Ansar al Sharia“, kurią Vašingtonas laiko teroristine organizacija.

Pastarąją savaitę vykę įnirtingi susirėmimai Bengazyje nuo šeštadienio pareikalavo apie 60 žmonių gyvybių, pranešė miesto medicinos pareigūnai.

„Specialiosios pajėgos, vadovaujamos (pulkininko) Waniso Abu Khamados (Vaniso Abu Chamados) atsitraukė po kelių atakų“, – pranešė armijos pareigūnas, informuodamas apie iki šiol didžiausią ginkluotųjų pajėgų nesėkmę kovoje su stipriomis buvusių sukilėlių grupuotėmis.

Specialiosios pajėgos yra vienas iš padalinių Libijos reguliariosiose ginkluotosiose pajėgose, kurios palaiko maištingą generolą Khalifą Haftarą (Chalifą Haftarą), tačiau nėra jam pavaldžios.
Kh.Haftaras gegužės viduryje prieš radikalių islamistų grupuotes Bengazyje pradėjo puolimą, pavadintą operacija „Orumas“.

Iš Libijos evakuoti 47 prancūzai ir britai

Prancūzija iš Libijos laivu evakavo beveik beveik pusę šimto Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos piliečių, pranešė trečiadienį prancūzų pareigūnai.

Vyriausybės atstovas Stephane'as Le Foll (Stefanas Le Folis) tikslaus evakuotųjų skaičiaus nenurodė, bet Prancūzijos diplomatai minėjo 40 prancūzų, tarp kurių buvo ir ambasadorius, evakuotų kartu su septyniais britais.

Libijos islamistai užėmė svarbią armijos bazę Bengazyje, tebesiaučiant gaisrui Tripolyje

Islamistų grupuotės užėmė Libijos armijos specialiųjų pajėgų būstinę šalies antrajame didžiausiame Bengazyje po kelias dienas trukusių kautynių, tuo tarpu prie sostinės oro uosto tebeliepsnojo didžiulis gaisras degalų saugykloje.

Islamistų ir džihadistų aljansas paskelbė antradienį užėmęs pagrindinę karinę bazę rytiniame Bengazio mieste, o jų pranešimą patvirtino vienas armijos pareigūnas.

Jis sakė, kad tarp užpuolikų buvo kovotojai iš džihadistų grupuotės „Ansar al Sharia“, kurią Vašingtonas laiko teroristine organizacija.Pastarąją savaitę vykę įnirtingi susir

ėmimai Bengazyje nuo šeštadienio pareikalavo apie 60 žmonių gyvybių, pranešė miesto medicinos pareigūnai.

"Specialiosios pajėgos, vadovaujamos (pulkininko) Waniso Abu Khamados (Vaniso Abu Chamados) atsitraukė po kelių atakų", - pranešė armijos pareigūnas, informuodamas apie iki šiol didžiausią ginkluotųjų pajėgų nesėkmę kovoje su stipriomis buvusių sukilėlių grupuotėmis.

Specialiosios pajėgos yra vienas iš padalinių Libijos reguliariosiose ginkluotosiose pajėgose, kurios palaiko maištingą generolą Khalifą Haftarą (Chalifą Haftarą), tačiau nėra jam pavaldžios.
Kh.Haftaras gegužės viduryje pradėjo puolimą prieš radikalių islamistų grupuotes Bengazyje, pavadintą operacija "Orumas".

"Ansar al Sharia" paskyroje socialiniame tinkle "Facebook" buvo paskelbta nuotraukų, kuriose matomi dešimtys ginklų ir šaudmenų dėžių, patekusių į kovotojų rankas.

Tuo tarpu besivaržančios ginkluotos grupuotės, kovojančios dėl kontrolės Tripolio tarptautiniame oro uoste, sekmadienį sukėlė didžiulį gaisrą, kai per susirėmimą paleista raketa pataikė į naftos bazės rezervuarą, kuriame buvo daugiau nei 6 mln. litrų degalų.

Vėliau liepsna persimetė į netoliese esančią kitą degalų saugyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių