Quantcast

Libijoje pagrobti penki televizijos filmavimo grupės nariai rasti negyvi

  • Teksto dydis:

Vienos privačios Libijos televizijos penki filmavimo grupės nariai buvo rasti negyvi pirmadienį, praėjus aštuoniems mėnesiams po to, kai jie buvo pagrobti šalies rytuose, pranešė vyriausybės atstovas.

Atstovas Hatemas al Aribi (Hatemas Aribis) sakė naujienų agentūrai „Associated Press“, kad tie lavonai buvo rasti netoli rytinio al Baidos miesto, kuriame šiuo metu yra įsikūrusi tarptautinės bendruomenės pripažįstama Libijos vyriausybė.

Sostinę Tripolį praeitais metais užėmė islamistinių judėjimų palaikomi kovotojai, vėliau įkūrę savo vyriausybę ir atnaujinę ankstesnės sudėties parlamento darbą. Naujai išrinktas parlamentas šiuo metu posėdžiauja rytiniame Tobruko mieste, o vykdomosios valdžios rezidencija tapo netoliese esanti al Baida.

Pasak H.al Aribi, penki televizijos „Barqa“ darbuotojai buvo pagrobti rugpjūtį, kai važiavo atgal į Adždabijos miestą, nufilmavę reportažą apie parlamento sesijos atidarymą Tobruke. Šeštam pagrobtam televizijos darbuotojui pavyko ištrūkti, bet jo pabėgimo aplinkybės kol kas neaiškios.

Sumaišties krečiamoje Libijoje veikia dvi besivaržančios vyriausybės, palaikomos skirtingų sukarintų grupuočių. Nuo praeitų metų rugpjūčio šimtai tūkstančių gyventojų buvo priversti palikti savo namus; iš sostinės evakavosi diplomatinių misijų darbuotojai, o keli miestai smarkiai nukentėjo per susirėmimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių