Quantcast

Lenkijos užsienio reikalų ministras: konfliktas Ukrainoje – tai karas

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) penktadienį kovas kaimyninėje Ukrainoje pavadino „karu“, kai Vakarai apkaltino Maskvą tiesioginiu dalyvavimu konflikto eskalavime.

„Atrodo kaip karas, skamba kaip karas, žudo kaip karas, – tai ir yra karas“, – parašė R.Sikorski savo paskyroje tinkle „Twitter“ apie jau keturis mėnesius nesiliaujantį konfliktą tarp vyriausybės pajėgų ir promaskvietiškų maišininkų.

Taip jis atsakė į anksčiau jo kolegos Švedijos ministro Carlo Bildto (Karlo Bilto) parašytą frazę: „vadinkime daiktus tikraisiais vardais (pavartotas angliškas posakis „call a spade a spade“): juk tai jau antrasis Rusijos įsiveržimas į Ukrainą per vienus metus“.

Rusija neigia Vakarų kaltinimus, kad Maskva siunčia karius į rytų Ukrainą.

Anksčiau penktadienį NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas) pareiškė, kad Rusijos pajėgos, tiesiogiai dalyvaujančios karinėse operacijose Ukrainos teritorijoje, įžūliai pažeidžia tos šalies suverenumą ir teritorinį vientisumą.

„Mes raginame Rusiją nutraukti neteisėtus savo karinius veiksmus, liautis rėmus ginkluotus separatistus ir žengti skubius bei įrodomus žingsnius šiai grėsmingai krizei deeskaluoti“, – sakė A.F.Rasmussenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
O lenkam kaip ir lietuviam lieziuvius geriau i viena vieta ikisti jeigu maiso ramiai gyventi Kad karas butu ne tik lietuviai pasistenge bet ir lenkai Ir lietuviu ir lenku sunsnukiai kariauja kijevo fasistu pusej ir zuna uz stikline samogono Girtuokliu tautos

jankis

jankis portretas
taip karas ir jį pradėjo kievo chunta

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Naujienos iš karo mūsų kaimynystėje: Rytų Ukrainos rusai sėkmingai kontraatakavo Lvovo berniukų pajėgas, priartėdami prie svarbaus Mariupolio uosto. Apsupti 7000 Lvovo berniukų. Viena iš Lvovo berniukų grupuočių, Transkarpatinis batalijonas, jau grįžo namo į Vakarų Ukrainą. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių