Quantcast

Latvija inicijuoja ES diplomatijos vadovų susitikimą dėl Mariupolio

  • Teksto dydis:

Latvijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį paskelbė pranešimą, kuriame pasmerkė smurto eskalavimą rytų Ukrainoje ir paragino sušaukti Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimą.

„Latvijos užsienio reikalų ministerija kategoriškai smerkia naują smurto bangą Ukrainos rytuose. Tampa vis aiškiau, kad prorusiškų teroristinių grupuočių puldinėjimai Mariupolyje ir kitose vietos rytų Ukrainoje, nežmoniškai ir ciniškai veikiant prieš civilius gyventojus, visiškai patvirtina faktą, kad Rusija nesuinteresuota šio konflikto taikiu sureguliavimu“, – sakoma URM pranešime.

Ministerija pridūrė, kad „Rusija pasiūlytos „taikios iniciatyvos“ ir dalyvavimas daugiašalėse derybose tikriausiai tebuvo kaukė ir veiklos imitavimas“.

Agresijos organizatoriai turi suvokti, kad tarptautinė bendruomenė ryžtingai ir griežtai reaguos į tolesnį konflikto eskalavimą, pažymėjo ministerija.

Tikimasi, besivystantys įvykiai bus aptarti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje, o Latvija ragina artimiausiu laiku sušaukti nepaprastąjį ES užsienio reikalų ministrų susitikima, sakoma Latvijos, kuri šiuo metu pirmininkauja bendrijai, pranešime.

Tačiau Rusija vėliau blokavo JT Saugumo Tarybos pareiškimą, kuriuo turėjo būti pasmerktas raketų smūgis Ukrainos vyriausybės kontroliuojamam pietrytiniam Mariupolio uostamiesčiui, nusinešęs dešimtis žmonių gyvybių.

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai patvirtino, kad Mariupolio apšaudymas iš salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“ vyko iš teritorijos, kontroliuojamos prorusiškų separatistų.

Praėjus kelioms valandoms po tos atakos vadinamosios Donecko liaudies respublikos lyderis A.Zacharčenka sakė, kad pradedamas naujas puolimas, kurio tikslas – užimti Mariupolį ir kitas Kijevo vyriausybės kontroliuojamas teritorijas rytų Ukrainoje.

Tačiau vėliau jis paneigė įsakę surengti didelę invaziją į tą Azovo jūros uostamiestį, turintį apie 0,5 mln. gyventojų, o A.Zacharčenkos pavaduotojas neigė sukilėlių atsakomybę dėl civilių žūties.

Mariupolio administracijos vadovas Olehas Kalyninas sakė, kad per tą ataką žuvo bent 30 žmonių, iš jų du vaikai, o dar beveik 100 buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: LatvijaMariupoliskaras Ukrainoježuvo civilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

VAI VAI

VAI VAI portretas
Rusai viska savo turi,ir raketas,AES,atominius laivus,skraido i kosmosa.Rusai moka dirbti.Kvaili runkeliai moka tik samogona varyti,gerti,myzti i kelnes ir slmpineja visi samogonu pasmirde.Girtuokliu ir pakaruokliu tauta.

tie ruskiai

tie ruskiai portretas
savo nieko nesukuria, todėl grobia kitas šalis ir gyvena kaip parazitai.

negorila

negorila portretas
eina ruSSai basi, kyla smarvė baisi ... (iš lietuvių tautosakos).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių