Quantcast

Kremlius kaltina Lenkijos ministrą iškraipant istoriją

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministro Grzegorzo Schetynos (Gžegožo Schetynos) teiginys, kad Aušvico mirties stovykla 1945 metais buvo išvaduota ukrainiečių, yra dalis pastangų iškraipyti istoriją, pareiškė Kremliaus administracijos vadovas Lenkijoje, kur dalyvavo to įvykio 70-ųjų metinių minėjimo ceremonijoje.

Sergejus Ivanovas antradienį per spaudos konferenciją Osvencime, prie kurio Antrojo pasaulinio karo metais veikė nacių įkurta Aušvico mirties stovykla, sakė, kad tas G.Schetynos komentaras yra „vienas iš daugelio pareiškimų, kuriais siekiama iškraipyti istoriją“.

Lenkijos diplomatijos vadovas praeitą savaitę duodamas interviu Lenkijos radijui sakė, kad Aušvico stovykla iš tikrųjų buvo išvaduota ukrainiečių, nes tą operaciją įvykdė 1-ojo Ukrainos fronto kariai. Tas pareiškimas išprovokavo Maskvos įniršį.

„Vadovaudamiesi pono ministro logika, turėtume manyti, kad mūsų Karelijos fronte kovėsi tik karelai, Pabaltijo fronte – tik baltai, o Stepių fronte – atleiskite – vieni pečenegai. Štai kur gali nuvesti ši absurdiška logika“, – aiškino S.Ivanovas.

Jis pabrėžė, kad 1-ojo Ukrainos fronto kariai, išvadavę Aušvico stovykloje likusius kalinius, buvo įvairių tautybių Sovietų Sąjungos piliečiai.

Komentuodamas kai kurių kitų lyderių pasisakymus apie Antrojo pasaulinio karo įvykius, įskaitant Ukrainos premjero Arsenijaus Jaceniuko pareiškimą, kad Sovietų Sąjunga užpuolė Ukrainą ir Vokietiją, Kremliaus administracijos vadovas sakė: Tai yra pastangos peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus; siekis iš dalies sumenkinti Rusijos - Sovietų Sąjungos teisių paveldėtojos - didžiulį vaidmenį, nors mes visuomet pabrėždavome, kad karą laimėjo ne Rusija, o Sovietų Sąjunga, jos daugiatautė liaudis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ak jo...

Ak jo... portretas
Tik Rusynas ir tegali puikuotis prieš šimtmetį pasibaigusiu karu, kurio jie net ir nelaimėjo...

cha cha cha

cha cha cha portretas
psekas ministras irgi girtuoklis,todel ir mala kvailystes

mizantropas

mizantropas portretas
labai gražiai čia ivanovas atrodo, lyg tai traukulių kamuojamas, lyg tai isterijos priepuolio tampomas. Tegu rūpinasi dabar ivanovas, kaip išmaitinti tą savo "daugiatautę" ruskių armiją, ir lai jis nešokinėja su savo karo istorija, nes ją žino visas pasaulis, bet tik ne ruskiai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių