Quantcast

P. Porošenka: Kremliaus patarėjas vadovavo snaiperiams Kijeve

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka penktadienį pareiškė, kad policija turi faktų, rodančių, kad aukšto rango Rusijos pareigūnas, prezidento padėjėjas Vladislavas Surkovas, pernai tiesiogiai vadovavo „užsienio snaiperių grupėms“, kurios šaudė ir žudė protestuojančius Kijeve žmones.

„Visai prieš kelias dienas UST (Ukrainos saugumo tarnyba) informavo mane, kad jos tardomi „Alfa“ kariai davė parodymus, jog Rusijos prezidento padėjėjas Vladislavas Surkovas vadovavo užsienio snaiperių grupių Maidane organizavimui“, – pasakė P.Porošenka per Dangiškosios šimtinės didvyrių artimųjų apdovanojimo ceremoniją penktadienį Kijeve.

P.Porošenka dar pridūrė, kad tyrėjai nustatė „akivaizdų Rusijos ryšį“ su šaudymais Maidane. Tai seka iš buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus pokalbių telefonu su Rusijos jėgos struktūromis. Anot P.Porošenkos, sušaudyti aktyvistus rengtasi iš anksto.

Dabartinis prezidentas savo pirmtaką V.Janukovyčių pavadino „žiauria ir paklusnia Maskvos marionete“.

„Klausimai prieš žmogiškumą neturi senaties. Tačiau pateiksiu sau ir jums retorinį klausimą: ar Rusija kada nors išduos mums nusikaltėlį Janukovyčių, pagrindinį kraujo liejimo Maidane kaltininką?“ – kalbėjo P.Porošenka.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainoje atsakomybėn bus patraukti ir teisėjai, „kurie pastaruosius metus dangstė įtariamus sąsaja su susidorojimu Maidane asmenis“.

Be kita ko, P.Porošenka pareiškė, kad iki 2015 metų pabaigos tikimasi bevizio režimo su ES valstybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUS

RUS portretas
Tikras bredas. Rytoi parasys,kad pats Putinas buvo snaiperis.

JO

JO portretas
Kas vadovavo ODESOS EGZEKUCIJAI???

Reikia

Reikia  portretas
gyditi ir ta katras taip pasake ir ta katras isspausdino sita straipsni.Jegu Rusijai tai butu reikalinga-rastu zmogu kuriam galima patiketi ir kurio niekas nezino,Surkova puse pasaulio zino.Zyda uz noses vedzioja kad jis daugiau kvailysciu pripliurptu.Jam greitai galas.Valdzia greitai pasikeis ir ukraina prades bireti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių