Quantcast

Kijevas tebesitiki atgaivinti derybas, o separatistai žada tęsti puolimą

  • Teksto dydis:

Kijevo provakarietiški lyderiai tikisi šeštadienį surengti derybas dėl paliaubų su prorusiškais separatistais, nors šie pažadėjo tęsti puolimą rytų Ukrainoje, jeigu derybos žlugs.

Kijevo provakarietiški lyderiai tikisi šeštadienį surengti derybas dėl paliaubų su prorusiškais separatistais, nors šie pažadėjo tęsti puolimą rytų Ukrainoje, jeigu derybos žlugs.

Naujausią derybų Minske ratą buvo susitarta surengti penktadienį, spaudžiant Europos pasiuntiniams, bet jis buvo atidėtas, kilus nesutarimų, kas turėtų atstovauti separatistams.

Kijevas sakė ketinantis šeštadienį pasiųsti į Minską savo pasiuntinį, buvusį Ukrainos prezidentą Leonidą Kučmą, dalyvauti derybose, kurias formaliai palaiko Kremlius ir kurios turi atkurti žlugusias paliaubas, dėl kurių buvo pasirašyta rugsėjį.

„Tikimės pasirašyti dokumentą, kuris išvystytų rugsėjo 15-osios Minsko memorandumą ir prezidentų (Petro) Porošenkos bei (Vladimiro) Putino taikos planą“, – L.Kučma sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

„Mūsų pagrindinis tikslas – užtikrinti, kad būtų įgyvendinamas (rugsėjo) susitarimas“, – jis anksčiau sakė Ukrainos žurnalistams, kalbėdamas apie derybas, kurioms tarpininkauja Europos ir Rusijos pasiuntiniai.

Planai surengti derybas Baltarusijos sostinėje buvo paskelbti ketvirtadienį, didindami viltis, kad bus atnaujintas dialogas, žlugus rugsėjį paskelbtoms paliauboms dabar jau ilgiau negu devynis mėnesius vykstančiame kare, kuris, kaip nurodo Jungtinės Tautos, nusinešė jau per 5,1 tūkst. gyvybių.

Ukraina reikalauja, kad derybose dalyvautų Donecko separatistų lyderis Aleksandras Zacharčenka ir Luhansko separatistų vadovas Igoris Plotnickis, o ne jų atstovai, vienas ukrainiečių diplomatinis šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Separatistai praėjusią savaitę pasitraukė iš taikos derybų ir paskelbė pradedantys puolimą, kuriuo jie siekia kontroliuoti didesnes teritorijas pietrytiniame pramonės regione.

Penktadienį jie taip pat pažadėjo, kad kovos veiksmai pagrindinių susirėmimų vietose nebus nutraukti, jeigu derybos žlugs.

„Jeigu derybos žlugs ..., Donecko ir Luhansko liaudies respublikos pasilieka teisę tęsti puolimą, kol bus išvaduota visa Donecko ir Luhansko sričių teritorija“, dabar kontroliuojama Ukrainos vyriausybės karių, sakoma separatistų pagrindinių derybininkų bendrame pranešime.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras Ukrainojeseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaeri realybė

Kaeri realybė portretas
Melas. Kol Kijevo hunta, kuri ginkluoto perversmo kelių atėjo į valdžią, nesunaikins savo karines pajėgas ji nesustos. Tik kai matis pavojų savo viešpatavimui, tada pradeda derybas, tačiau nesilaiko savo žodžių. Nors nieko nuostabaus jų elgesyje, nes derybose dalyvauja Kijevo klapčiukai, kurių žodis nieko nereiškia. Jankiai sprendžia kada kariauti ir kaip elgtis Kijevo marionetėms. Tik tada kada bosai panorės baigsis karas. Gaila civilių žmonių, kurios žudo Kijevo samdiniai.

na

na   portretas
герои херовы рожы позакрывали от кого прячются

antifasistinis Maidanas

antifasistinis Maidanas portretas
Kijevo fasistai kol negauna i zveriska snuki niekaip nenori deretis. Vienintele teisinga iseitis - sutrinti sitas Washingtono statytines fasistines uteleles.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių