Quantcast

Per kautynes dėl svarbaus Jemeno miesto žuvo daugiau negu 80 žmonių

  • Teksto dydis:

Įnirtingi susirėmimai tarp Jemeno vyriausybę palaikančių pajėgų ir sukilėlių trečiajame didžiausiame šalies mieste Taize per pastarąją parą nusinešė daugiau negu 80 žmonių gyvybių, pirmadienį pranešė kariuomenės šaltiniai.

Pirmadienį mieste buvo surinkti daugiau negu 50 šiitų husių sukilėlių ir juos palaikančių karių palaikai, sakė šaltinai Taize, pridūrę, kad per kautynes taip pat žuvo 31 vyriausybę palaikančių pajėgų kovotojas.

Kariuomenės šaltiniai sekmadienį sakė, kad vyriausybės šalininkų pajėgos, palaikomos Persijos įlankos šalių koalicijos aviacijos smūgių, pasiekė svarbių laimėjimų prieš Irano palaikomus sukilėlius Taize, kuris laikomas vartais į maištininkų kontroliuojamą sostinę Saną.

Jos užėmė kelias strategiškai svarbias vietas tame mieste, tarp jų žvalgybos būstinę, vieną tvirtovę, iš kurios sukilėliai šaudė į Taizą, taip pat aukščiausią viršukalnę šalia miesto, sakė vyriausybės šalininkų sukarintų pajėgų atstovas Rashadas al Sharaabi (Rašadas Šaraabis).

Šis konfliktas nuo kovo nusinešė jau beveik 4,3 tūkst. žmonių gyvybių, o apie pusę tų aukų sudaro civiliai, rodo Jungtinių Tautų statistika. Apie 80 proc. iš 21 mln. Jemeno gyventojų reikalinga pagalba ir apsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių