Quantcast

Kalifornijoje siautėjantis gaisras verčia evakuotis kalnuose gyvenančius žmones

  • Teksto dydis:

Kalifornijoje dėl nesiliaujančių krūmynų gaisrų, keliančių grėsmę atokioms Santa Kruso kalnų bendruomenėms, savo namus turėjo palikti dar daugiau žmonių.

Kalvotoje maždaug už 30 mylių į pietus nuo San Chosė esančioje teritorijoje siautusios liepsnos sudegino vienus namus ir nusiaubė daugiau nei 1,5 kvadratinės mylios miško ir krūmynų, pranešė Kalifornijos miškininkystės departamentas ir ugniagesiai.

Dėl karščio bangos kilęs gaisras pirmadienį privertė evakuoti gyventojus iš šimtų namų, per naktį ugnis išplito dar labiau, todėl evakuojamų žmonių skaičius išaugo. Tikslaus namų, kuriems gresia atsidurti ugnyje, skaičiaus pareigūnai nenurodo.

Kaip rašoma „The Mercury News“ interneto svetainėje svetainė...., viena pavojaus zonoje atsidūrusių gyventojų, Danielle Mays (Daniel Meis), kantrai laukė kaimyno, kad pavėžėtų į evakavimo punktą ją kartu su jos Bostono terjere Leila (Layka) ir katyte Keli (Callie).

„Štai kas yra svarbiausia, – sakė ji apie gyvūnėlius. – Visa kita yra apdrausta nuo gaisro“.

Tuo tarpu Renee (Renė) ir Alanas Merrickas (Alanas Merikas) išėjo iš savo namų pasiėmę devynias poras veislinių papūgų.

„Prieš aštuonerius metus mūsų namas sudegė (kilus gaisrui) dėl sugedusios elektros instaliacijos, – sakė Renee. – Tada mes praradome 13 papūgų. Negaliu patikėti, kad vėl tą išgyvename“.

Kol kas tik penki procentai gaisro zonos kontroliuojama. Visą valstiją apėmusi karščio banga kepina net pakrantės miestus, kuriuos vėsina Ramusis vandenynas. Tikimasi, kad karštis nuo antradienio palaipsniui atlėgs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių