Quantcast

Juodaodį paauglį nušovęs Fergusono policininkas: mano sąžinė švari

  • Teksto dydis:

Baltaodis policininkas, anksčiau šiais metais nušovęs neginkluotą juodaodį paauglį Misūrio mieste Fergusone, kuriame dėl to incidento įsiplieskė riaušės, antradienį pareiškė, kad jo „sąžinė švari“ ir kad analogiškoje situacijoje jis pasielgtų lygiai taip pat.

Pareigūnas Darrenas Wilsonas (Darenas Vilsonas) sakė baiminęsis dėl savo gyvybės, kai išsitraukė pistoletą ir nukovė 18-metį Michaelą Browną (Maiklą Brauną), pirmąkart panaudojęs šaunamąjį ginklą tarnybos metu.

„Priežastis, dėl kurios mano sąžinė švari – dėl to, kad žinau, jog tinkamai atlikau savo darbą“, – D.Wilsonas sakė televizijai „ABC News“, pirmąkart viešai pasisakydamas nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusio incidento.

„Nemanau, kad (šis įvykis) yra nuolat iškylantis atmintyje. Jis visuomet bus (tiesiog) kažkas, kas nutiko“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar viskas būtų susiklostę lygiai taip pat, jeigu M.Brownas būtų buvęs baltasis, D.Wilsonas atsakė: „Taip... be abejo.“

Policininkas sakė, kad M.Brownas buvo „stiprus vyras“ ir lygino jį su imtynių profesionalu Hulku Hoganu (Halku Hohanu).

„Jis puolė mane – jis ketino mane nužudyti“, – teigė pareigūnas.

D.Wilsonas sakė bijojęs, kad M.Brownas gali atimti jo ginklą, pridūręs, kad veikė gindamasis.

„Dar kartą pasitikrinau mintyse: ar galiu šauti į šį vaikiną? Ar galiu teisiškai? Ir į šį klausimą pats sau atsakiau: „Turiu tai padaryti“, – aiškino jis.

D.Wilsonas sakė, kad kartu su naująja žmona tikisi grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo: „Mes tiesiog norime normalaus gyvenimo. Tai viskas.“

B. Obama pasmerkė nusikalstamą smurtą 

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį pasmerkė riaušes.

„Pastatų deginimas, automobilių padeginėjimas, turto naikinimas, pavojaus sukėlimas žmonėms ... – tam nėra pateisinimo“, – B.Obama sakė lankydamasis Čikagoje, ragindamas teisti visus asmenis, pripažintus prisidėjusiais prie tų neramumų.

„Tai nusikalstami veiksmai“, – pabrėžė B.Obama, tačiau pridūrė užjaučiantis mažumas, kurioms atrodo, jog įstatymai nėra laikomasi „nuosekliai arba sąžiningai“.

B.Obama paragino dėl įvykių Fergusone pasipiktinusias šalis taikiai siekti pokyčių, sakydamas, kad ši byla atskleidė „Amerikos problemą“.

„Esmė ta, jog nieko reikšminga, nieko naudinga nekyla iš niokojančių veiksmų, – pažymėjo jis. – Dar nesu matęs pilietinių teisių akto, sveikatos apsaugos įstatymo arba imigracijos įstatymo, priimto dėl to, jog buvo sudegintas automobilis.“

„Tai įvyko dėl to, kad žmonės balsavo. Tai įvyko dėl to, kad žmonės mobilizavosi, žmonės organizavosi – tai nutinka dėl to, jog žmonės aiškinasi, kokios yra geriausios priemonės išspręsti problemą“, – aiškino B.Obama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
Niekaip nematau čia problemos:ėjo vagis negras viduriu gatvės,greičiausiai susileidęs dozę,puolė policininką,atliekantį pareigas, už tai gavo švino, ir dabar pūva.Taip rašau todėl, kad tuoj pasipils komentarai: koks vargšas negras, ir koks blogas policininkas.Tarp kitko:" kas galėtų paneigti," kad negro tėvai tikėjosi pataisyti savo finansinę padėtį, prisiteisdami iš valstijos milijonus, bet neišdegė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių