Quantcast

JT: Viduržemio jūroje sekmadienį nuskendus migrantų laivui, žuvo 800 žmonių

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūra patvirtino, kad 800 migrantų žuvo sekmadienį prie Libijos krantų nuskendus juos plukdžiusiam laivui - tai paskelbta agentūros atstovams pakalbėjus su katastrofą išgyvenusiais žmonėmis.

„Galime pasakyti, kad žuvo 800 žmonių“, - antradienį sakė JT pabėgėlių agentūros (UNHCR) biuro Italijoje atstovė spaudai Carlotta Sami (Karlota Sami).

JT pabėgėlių agentūros ir Tarptautinės migracijos organizacijos atstovai informavo apklausę daugumą iš 27 šią tragediją išgyvenusių žmonių, kurie papasakojo, kaip migrantus plukdžiusiame laive kilo panika ir spūstis, kai prie jo priartėjo portugalų prekinis laivas ir jis apvirto.

Vienas iš išsigelbėjusių žmonių buvo nugabentas į ligoninę Sicilijos rytinėje pakrantėje esančiame Katanijos mieste.

„Laive buvo kiek daugiau nei 800 žmonių, tarp jų 10-12 metų vaikų. Buvo sirų, maždaug 150 eritrėjiečių, somaliečių... Jie išvyko iš Tripolio maždaug 8 val. šeštadienį“, - sakė C.Sami.

Katastrofą išgyvenę migrantai yra iš Malio, Gambijos, Senegalo, Somalio, Eritrėjos ir Bangladešo, pridūrė JT pabėgėlių agentūros atstovė ir nurodė, kad visi šie žmonės nugabenti į artimiausius pabėgėlių priėmimo centrus.

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba informavo aptikusi 24 nuskendusius migrantus, tačiau skelbiamo aukų skaičiaus nepatvirtino.

Tuo tarpu Italijos policija pranešė sulaikiusi tunisietį ir sirą, kuriems pavyko išsigelbėti per šią katastrofą. Įtariama, kad jie priklausė kontrabandininkų gaujai, kuri, kaip manoma, organizavo šią tragedija pasibaigusią migrantų kelionę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių