Quantcast

Jemeno šiitų sukilėliai susigrąžino Adeno centrą

  • Teksto dydis:

Husiais vadinami Jemeno šiitai kovotojai ir jų sąjungininkai ketvirtadienį užėmė pietinio Adeno uostamiesčio centrą, suduodami skaudų smūgį Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai, kurios jau savaitę vykdomais aviacijos smūgiais siekta susilpninti šį Irano palaikomą judėjimą.

Adenas buvo paskutinė svarbi pajėgų, ištikimų Saudo Arabijos palaikomam prezidentui Abdrabuh Mansurui Hadi (Abdrabui Mansurui Hadžiui), tvirtovė. Šalies vadovas prieš savaitę pabėgo iš to miesto į Rijadą ir stebėjo, kaip byra paskutiniai jo autoriteto stulpai.

Husiai, prieš šešis mėnesius perėmę kontrolę sostinėje Sanoje, palaikomi ankstesnio prezidento Ali Abdullah Saleho (Alio Abdulos Saleho) šalininkų, atlaikė jau aštuonias dienas vykdomus Saudo Arabijos vadovaujamos, norinčios grąžinti į valdžią A.M.Hadi, koalicijos aviacijos smūgius.

Adeno centrinio Kratero rajono gyventojai sakė, kad ketvirtadienio vidurdienį padėtį kontroliavo husių kovotojai ir jų sąjungininkai, kurių tankai ir pėstieji patruliai budėjo ištuštėjusiose gatvėse po ryte vykusių susirėmimų.

Tai buvo pirmasis kartas, kai antžeminiai susirėmimai vyko taip giliai Adeno centre.

Pasak gyventojų, husiai dar neįsiveržė į du kitus centrinius Adeno rajonus, įskaitant karinį uostą. Tačiau Kratere yra įsikūrusi Jemeno centrinio banko regioninė būstinė ir veikia daugelio bendrovių biurai.

Po ketvirtadienį paryčiais surengtų koalicijos aviacijos atakų gyventojai pasakojo, kad vėliau antskrydžiai liovėsi – tikriausia dėl to, kad husių pajėgos pasklido tarp gyvenamųjų pastatų, todėl jas tapo sunkiau atakuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių