Quantcast

JAV žada griežtesnius veiksmus prieš Rusiją

  • Teksto dydis:

JAV smarkiai susirūpinusios dėl atakų Ukrainoje: žada griežtesnius veiksmus prieš Rusiją

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sekmadienį pareiškė esantis smarkiai susirūpinęs dėl naujų paliaubų pažeidimų Ukrainoje, kai per raketų smūgį Kijevo vyriausybės kontroliuojamame uostamiestyje žuvo 30 žmonių.

B.Obama pridūrė, kad Vašingtonas svarstys visas papildomas priemones, išskyrus karinius veiksmus, galinčius priversti Maskva pakeisti savo politiką Ukrainos atžvilgiu.

„Esame smarkiai susirūpinę dėl naujausio paliaubų pažeidimo“, – B.Obama sakė per spaudos konferenciją Delyje, kaltindamas dėl tų atakų „separatistus, (kurie naudojasi) Rusijos palaikymu, Rusijos karine technika, Rusijos finansavimu, Rusijos mokymais ir Rusijos kariais“.

Šeštadienį įvykdytas raketų smūgis, kurio taikiniu tapo vienas pietrytinio Mariupolio uostamiesčio gyvenamasis rajonas ir turgus, paskatino tarptautinę bendruomenę padidinti spaudimą Rusijai suvaldyti sukilėlius ir sustabdyti jau devynis mėnesius vykstantį konfliktą, nusinešusį per 5 tūkst. žmonių gyvybių.

B.Obama pažadėjo „didinti spaudimą Rusijai“, bendradarbiaudamas su JAV sąjungininkais, ypač Europoje, sakydamas, kad svarstys visas priemones, išskyrus karinę konfrontaciją.

„Jeigu ponas (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas ir Rusija yra žūtbūtinai pasiryžę dalyvauti kariniuose konfliktuose – jų kariuomenė yra stipresnė negu Ukrainos, – sakė B.Obama. – Klausimas, ar jie toliau eis keliu, kuris yra žalingas ne vien Ukrainos žmonėms, bet ir ... Rusijos žmonėms.“


Šiame straipsnyje: Barackas Obamasankcijos RusijaiMariupoliskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manytojui

Manytojui portretas
gal tu buvai Afganistane, as ten rusu laikais buvau nusiustas, tai ramiai galiu pasakyti kad rusu kariuomene sudo verta ir kiek ten ruskiai paliko savo kareivuku geriau net neprisiminti.

manau

manau portretas
kad nato kariuomene-pajuokos objektas.Kaip nato kariavo afganistane-visas pasaulis juokiasi,O ukrainieciai nenori zuti uz banderos portreta,todel ir gauna i kaili.Ginklui reikalingas zmogus o ne atvirksciai.Koki nori duok ginkla ukrainieciui-nera uz ka ir pries ka kariauti.Is cia ir rezultatas

nusibodo

nusibodo portretas
tik gelbekim Ukraina, snekekim ant rusu. Daugiau nieko naujesnio negi nera kitu bedu.Pilstymas is kiauro i tuscia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių