Quantcast

JAV: Rusijos sparnuotosios raketos bandymas pažeidė ginkluotės kontrolės sutartį

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pareiškė, kad Rusija pažeidė 1987 metų ginkluotės sutartį, išbandžiusi nuo žemės paleidžiamą sparnuotąją raketą, o vienas aukštas JAV pareigūnas pirmadienio vakarą sakė, kad šis reikalas „labai rimtas“.

Ši išvada buvo pateikta 2014 metų ataskaitoje, kurioje sakoma, kad, Rusija pažeidė Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį, draudžiančią jai turėti, gaminti arba išbandyti ore sparnuotąsias raketas, galinčias nuskrieti 500-5 500 kilometrų, pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) dėl šios priežasties pasiuntė laišką Rusijos vadovui Vladimirui Putinui. Pasak aukšto rangos administracijos pareigūno, tai yra „labai rimtas reikalas, dėl kurio jau kurį laiką mėginame išsiaiškinti su Rusija“.

Vašingtonas pasiruošęs „nedelsiant“ svarstyti šį klausimą su Maskva aukšto lygio dvišalėse derybose, pridūrė pareigūnas, sakydamas, kad dėl tos problemos informuojamas Kongresas ir Jungtinių Valstijų sąjungininkai.

Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartis (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF), kurią tuometis JAV prezidentas Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas) pasirašė su Sovietų Sąjungos lyderiu Michailu Gorbačiovu, eliminavo vidutinio nuotolio nuo žemės paleidžiamas balistines ir sparnuotąsias raketas, galinčias nešti branduolinius ir įprastus užtaisus.

Sausį JAV Valstybės departamento atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) sakė, kad Vašingtonas išsakė susirūpinimą Maskvai po žiniasklaidos pranešimo, kad Rusija pradėjo naujos nuo žemės paleidžiamos sparnuotosios raketos bandymus dar 2008 metais ir kad Valstybės departamento vyriausiasis ginklų kontrolės pareigūnas ne kartą kėlė šį klausimą diskusijose su Maskva nuo 2013 metų gegužės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Jo foto arba smerčiaus arba uragano, bet žurnaliūgoms pofigu

samas

samas portretas
Kaip suaktyvėjo visuose portaluose didžiosios tautos atstovai. Teisingai pasakė naujasis kariuomenės vadas dėl pagrindinės grėsmės.

Maksas V

Maksas V portretas
Po "Jen Psaki (Džen Psaki) sakė" galima toliau neskaityti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių