Quantcast

JAV paauglys nužudė tėvą ir pašovė tris žmones mokykloje

  • Teksto dydis:

Pietų Karolinos vienas paauglys nužudė savo tėvą, o vėliau pašovė tris žmones vienoje pradinėje mokykloje, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai.

Paauglys, kurio vardo pareigūnai nepaviešino, peršovė kojas dviem berniukams, taip pat pataikė į petį vienai mokytojai Taunvilio pradinėje mokykloje šios pietrytinės JAV valstijose vakarinėje dalyje, žurnalistams sakė pareigūnai.

Pistoletu ginkluotas užpuolikas siautėjo popietę, o šis incidentas, regis, įvyko mokyklos žaidimų aikštelėje.

„Tyrimas tebėra pradinės stadijos... šis tyrimas bus lėtas, metodiškas ir kruopštus“, – sakė Andersono apygardos šerifo biuro kapitonas Garlandas Majoras (Garlandas Meidžoras).

Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl numanomo šaulio tėvo, 47 metų Jeffrey DeWitto Osborne'o (Džefrio DeVito Ozborno), mirties, nurodė koronerio biuras. Šis vyras gyveno maždaug už 3 km nuo minėtos mokyklos.

Pareigūnai priėmė aukos artimųjų pranešimą apie jo mirtį tuojau po šaudynių mokykloje, sakoma biuro pranešime.

Paauglys užpuolikas buvo suimtas, o jo veiksmai neatrodo susiję su rasine priešprieša arba terorizmu, žurnalistams sakė G.Majoras ir pridūrė, kad dar neaišku, ar jo psichika yra kažkaip sutrikusi.

Įtariamasis buvo mokomas namuose ir nelankė jokios mokyklos Andersono apygardos mokyklų rajone, pažymėjo policija.

Vienas ugniagesys, kuris vienas pirmųjų atvyko į incidento vieną, sutramdė vaikiną – šis buvo „sučiuptas per kelias minutes“, per spaudos konferenciją sakė vietos pareigūnė Joanne Avery (Džoan Avri).

„Maždaug 13 val. 45 min. (vietos, 20 val. 45 min. Lietuvos laiku) ginklą turintis asmuo įžengė į Taunsvilio pradinės mokyklos teritoriją ir sužeidė du mūsų moksleivius bei vieną mokytoją“, – nurodė ji.

Vienas iš sužeistų moksleivių buvo sraigtasparniu nugabentas į vietos ligoninę ir trečiadienio vakarą buvo operuojamas, nurodė vietos žiniasklaida. Sužeistą mokytoją ir kitą berniuką į gydymo įstaigą išvežė greitosios pagalbos automobilis.

Vienas berniukų jau išrašytas iš ligoninės, nurodė pareigūnai.

Per incidentą moksleiviai buvo evakuoti iš mokyklos į netoliese esančią bažnyčią, informavo vietos žiniasklaida.

Vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad šią mokyklą lanko beveik 300 vaikų – nuo parengiamosios ir 6-osios klasės moksleivių. Pamokos joje buvo atšauktos iki šios savaitės pabaigos.

Šaudynės tapo nerimą keliančia Amerikos gyvenimo tikrove, o daugelis įstaigų pastaraisiais metais sustiprino savo apsaugos priemones. Šių žingsnių ypač paskatino imtis 2012-ųjų Sendi Huko žudynės, kai Niutauno mieste Konektikuto valstijoje buvo nušauti 26 žmonės, iš jų 20 vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių