Quantcast

JAV ir Kanados naikintuvai perėmė aštuonis Rusijos karinius lėktuvus

  • Teksto dydis:

Du JAV naikintuvai F-22 pastarosiomis dienomis buvo pasiųsti perimti šešių Rusijos karinių lėktuvų, priartėjusių prie vakarinių Aliaskos krantų, penktadienį pranešė JAV kariškiai.

Ketvirtadienį apie 1:30 val. (12:30 val. Lietuvos) laiku du Kanados naikintuvai CF-18 perėmė du strateginius bombonešius už maždaug 40 jūrmylių (74 kilometrų) nuo Kanados krantų virš Boforto jūros.

Šiaurės Amerikos aerokosmoso gynybos vadovybės (NORAD) atstovas pulkininkas leitenantas Michaelas Jazdykas (Maiklas Jazdykas) sakė, kad JAV naikintuvai tuos lėktuvus lydėjo už maždaug 55 jūrmylių (102 km) nuo Aliaskos krantų trečiadienį apie 19 val. Ramiojo vandenyno pakrantės (ketvirtadienį 5 val. Lietuvos) laiku.

Tarp Rusijos lėktuvų buvo du degalų papildymo ore lėktuvai Il-78, du naikintuvai MiG-31 ir du ilgojo nuotolio bombonešiai „Tu-95 Bear“. Jie pasuko į pietus ir grįžo į savo bazę Rusijoje, kai buvo pakelti JAV lėktuvai.

Abiem atvejais Rusijos lėktuvai įskrido į oro gynybos atpažinimo zoną, kuri tęsiasi už maždaug 320 kilometrų nuo kranto linijos, tačiau nepažeidė JAV arba Kanados oro erdvės.

Rusijos gynybos ministerija, savo ruožtu, šeštadienį patvirtino, kad nurodytu laiku aštuoni (rusų) karo lėktuvai skrido palei šiaurinę Aliaskos pakrantę, kur juos kurį laiką lydėjo JAV KOP naikintuvai.

„Du strateginius raketnešius TU-95 lydėjo keturi rusų naikintuvai MIG-31 ir du degalų papildymo lėktuvai IL-78, – nurodė Rusijos gynybos ministerija. – Rusijos KOP lėktuvai skrido maždaug 55 jūrmylių atstumu nuo Aliaskos krantų ir apie 40 jūrmylių nuo Kanados krantų“.

Anot Rusijos ministerijos, skrista virš neutraliųjų vandenų. Tai buvęs netikėtas karinės parengties Rytų karinėje apygardoje patikrinimas. Vykdyta patruliavimo virš Beringo jūros ir palei šiaurinį Aliaskos pakrantę užduotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikėjo

reikėjo portretas
sunaikinti, nes tam turėjo įkalčių ir pagrindo. Jei tų ruskių utėlių nenaikins, tai jos skraidys kur norės ir kiek norės.

Jonukui

Jonukui portretas
Sukiš Tau į subinę.

jonukas

jonukas portretas
tai ka toliau darys jei jau pereme?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių