Quantcast

Japonijoje po katastrofinių žemės nuošliaužų tebeieškoma 52 žmonių

Vakarų Japonijoje nuslinkusių žemės nuošliaužų aukų skaičius gali išaugti daugiau negu dvigubai, penktadienį pranešė policija, kai dingusiųjų padaugėjo iki 52, nors patvirtintų aukų skaičius išliko nepakitęs ir siekia 39.

Dešimtys namų buvo sugriauti didžiulių nuošliaužų, kai trečiadienį nuo įmirkusių kalvų šlaitų Hirošimos miesto pakraštyje nuslinko daugybė tonų purvo, akmenų ir nuolaužų, užvertusių priemiesčių gatves.

Daugiau negu 4 tūkst. žmonių buvo nurodyta evakuotis iš savo namų, kai sinoptikai perspėjo apie gresiančias naujas liūtis, galinčias dar labiau apsunkinti padėtį regione, kuriame buvo užfiksuotas rekordinis kritulių kiekis.

Ugniagesiai, policija ir kariai naktį turėjo nutraukti paieškas dėl naujų nuošliaužų grėsmės. Vienas iš jų kolegų žuvo trečiadienį per antrinę žemės nuošliaužą kartu su berniuku, kurį mėgino išnešti į saugią vietą.

Patvirtintų aukų skaičius penktadienį išliko nepakitęs, tačiau dingusiųjų padaugėjo iki 52. Pastarasis skaičius, iš pradžių buvęs vienaženklis, dvi pastarąsias dienas nuolat augo.

Pasak meteorologų, penktadienio popietę tikriausiai vėl smarkiai lis, todėl nuošliaužų pavojus išlieka. Sinoptikai nurodė, kad lietus su retomis pertraukomis gali pliaupti iki šeštadienio pavakarės.

Smarkios liūtys taip pat merkė toliau pietuose esančius Japonijos regionus.

Šimės mieste Fukuokos prefektūroje 21 metų policininkas ketvirtadienį paryčiais buvo nuneštas vandens, kai įkrito į persipildžiusį kanalą, mėgindamas įvertinti kelio būklę.

Čikušino mieste, taip pat esančiame Fukuokos prefektūroje, visiems 102 tūkst. gyventojų buvo rekomenduota evakuotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių