Quantcast

Japonijoje per du sprogimus viename parkų žuvo žmogus

  • Teksto dydis:

Japonijoje viename parkų, kuriame vyko tautinė šventė, per du vienas po kito nugriaudėjusius sprogimus sekmadienį žuvo į atsargą išėjęs karys ir keletas žmonių buvo sužeisti, pranešė policija.

Šie sprogimai galėjo būti neįprasta savižudybė.

Parke vykstant šventei 72 metų buvęs Japonijos Savigynos pajėgų narys padėjo sprogstamąjį užtaisą, kuriam sprogus žuvo jis pats, dar trys žmonės buvo sužeisti, du iš jų – sunkiai, cituodama policiją pranešė naujienų agentūra „Kyodo News“.

„Vienas žmogus rastas negyvas“, – sakė naujienų agentūrai AFP šis pareigūnas, daugiau nesileisdamas į kalbas.

Apie popietę policija rado pensininko Toshikatsu Kuriharos (Tošikatsu Kuriharos) kūną Uconomijos parke, apie 100 kilometrų šiauriau Tokijo, kai gavo pranešimą apie liepsnų apimtą asmenį po panašaus į sprogimą garso, sakoma pranešimuose.

Policija įtaria, kad T.Kurihara nusižudė, nes jo kojinėje buvo rastas savižudžio raštelis su jo vardu, nurodė „Kyodo News“.

„Sumoku savo gyvybe“, – keliskart buvo pakartota tame raštelyje, ir buvo išreikštas susirūpinimas šeimos problemomis.

Sprogimas sunkiai sužalojo 64 ir 58 metų vyrus, o 14-metis moksleivis atsipirko lengvais sužeidimais.

Šalia esančioje stovėjimo aikštelėje apie 11 val. 30 min. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku rasti keli degantys automobiliai, tarp jų ir T. Kuriharos, kai buvo gauti keli pranešimai apie ten nugriaudėjusius sprogimus. Per juos niekas nenukentėjo, nurodė naujienų agentūra.

Vienas vyras sakė NHK televizijai po sprogimų jautęs „parako kvapą toje vietoje“.

Šventė po sprogimų buvo nutraukta, pranešė „Kyodo News“.

Tuo tarpu T. Kuriharos namai, kur, kaip pranešama, jis gyveno vienas, sudegė sekmadienio rytą.

Tokio tipo sprogimai Japonijoje nutinka gana retai, nors neseniai šalia JAV karinių bazių nugriaudėjo keli nedideli vamzdinių bombų sprogimai, siejami su ekstremistais kairiaisiais.

Praėjusių metų lapkritį savadarbė vamzdinė bomba sprogo šalia prieštaringai vertinamos Tokijo karo šventyklos. Sprogimas suniokojo jos tualetus, tačiau niekas sužeistas nebuvo.

Vėliau buvo suimtas vienas pietų korėjietis, prisipažinęs susprogdinęs bombą Jasukunio šventykloje. Jam buvo skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. Į šią šventyklą taikosi aktyvistai, laikantys ją skausmingu Tokijo militaristinės praeities priminimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių