Quantcast

JAE pasirengę siųsti į Siriją sausumos pajėgas

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) paskelbė, kad yra pasirengę siųsti į Siriją sausumos pajėgas, kurios padėtų Jungtinių Valstijų vadovaujamai tarptautinei koalicijai kovoti su „Islamo valstybe“.

JAE užsienio reikalų ministras Anwaras Gargashas teigia esąs nusivylęs, kaip lėtai įveikiamos džihadistų pajėgos.

„Mūsų nuomone, prieš „Daesh“ [„Islamo valstybę“] turi kovoti ir sausumos pajėgos. Mes nusivylę lėta veiksmų eiga, nors pastaruoju metu Irake pasiekta pažangos, bet su „Daesh“ kovojama lėtai.

Mūsų nuomone, trūksta dviejų dalykų – tikros politinės pažangos Bagdade, įtraukiant sunitus, ir sausumos pajėgų. Turime galvoje ne tūkstančius karių, bet kalbame apie sausumos karius, kurie ves, mokys ir rems. Žinoma, Jungtinių Valstijų vadovavimas – taip pat būtina sąlyga“, – sakė A. Gargashas.

Šią savaitę Saudo Arabija taip pat pareiškė esanti pasirengusi dalyvauti bet kokiose operacijose Sirijoje, jeigu tarptautinė koalicija nutars pradėti sausumos veiksmus.

Tuo metu Sirijos vyriausybė perspėja, kad priešinsis visiems įsiveržusiems į šalies teritoriją. Sirijos užsienio reikalų ministras grasino agresorius išsiųsti namo mediniuose karstuose. Tai, atrodo, buvo perspėjimas visoms Arabų pasaulio sunitų šalims.

Sirijos pilietiniame kare vyriausybines pajėgas palaiko Rusija, Irano specialiosios pajėgos ir judėjimo „Hezbolah“ kovotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
pats laikas juk reikia panaikinti sadamo valdzia kaip huseino o paskui taikdariskai sukelti betvarke ir apkaltinti kitus o patiems likti taikos saugotojais sirijoj o pacius sirus i europa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių