Quantcast

Izraelyje suimtas žydų ekstremistų lyderis, prasiveržus smurtui prieš arabus

  • Teksto dydis:

Vienos žydų ekstremistų grupuotės lyderis buvo suimtas pirmadienį, po anksčiau Vakarų Krante įvykdyto padegimo, nusinešusio palestiniečių kūdikio gyvybę.

Vidaus žvalgybos tarnyba nurodė, kad suimtasis yra Meiras Ettingeris (Meiras Etingeris), kurio senelis rabinas Meiras Kahane (Meiras Kahanė) įkūrė rasistinį antiarabišką judėjimą „Kach“ ir 1990 metais buvo nužudytas Niujorke.

Vyras, policijai tiriant internete paskelbtus grasinimus Izraelio prezidentui, pasmerkusiam „žydų terorizmą“, buvo suimtas Cfato mieste Izraelio šiaurėje „dėl jo veiklos žydų ekstremistų organizacijoje“, žvalgybos tarnybos „Shin Bet“ atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak policijos, apie 20 metų M.Ettingeris įtariamas įvykdęs „nacionalistinių nusikaltimų“, bet jis nekaltinamas tiesiogiai dalyvavęs penktadienį įvykdytame palestiniečių namo padegime.

Kaip praneša Izraelio žiniasklaida, jaunuolis buvo birželio 18 dieną įvykdyto padegimo vienoje šventovėje sumanytojas. Tas išpuolis buvo surengtos toje vietoje, kur, kaip tiki krikščionys, Jėzus atliko duonos ir žuvies padauginimo stebuklą.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad M.Ettingeriui gali būti skirtas vienerių metų „administracinis areštas“, vyriausybei nustačius griežtą liniją prieš „žydų teroristus“.

Tokią kardomąją priemonę, kurios istorija siekia dar Britanijos mandato Palestinoje laikus, Izraelis paprastai taiko palestiniečiams. Ji leidžia laikyti suimtus asmenis be teismo šešis mėnesius ir pratęsti tokio arešto laikotarpius.

Tačiau dabar toks areštas gali būti taikomas ir suimtiems žydams, jeigu nepakanka įrodymų bylą perduoti teismui arba įtariamasis atsisako duoti parodymus.

Pastarosiomis M.Ettingeris dienomis savo tinklaraštyje neigė, kad veikia kokia nors pogrindinė žydų organizacija, bet teisino atakas, kurių tikslas – duoti atkirti „nusikaltimams“, tokiems kaip „pagonių maldos namų“ – bažnyčių ir mečečių – egzistavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

costgev

costgev portretas
3q9iPU fcswdwshqtyd, [url=http://bczfoiwjhber.com/]bczfoiwjhber[/url], [link=http://ndmbwbqbkdbm.com/]ndmbwbqbkdbm[/link], http://uolxczazmaxt.com/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių