Quantcast

„Hamas“ prisiėmė atsakomybę dėl 3 izraeliečių pagrobimo, rasta kovotojų vado duktė

Gazoje tarp griuvėsių rastas „Hamas“ kovotojų vado trimetės dukters kūnas

„Hamas“ kovotojų vado trejų metų dukters kūnas ketvirtadienį buvo rastas tarp pastato griuvėsių, praėjus dviem dienoms po Izraelio aviacijos smūgio, nuo kurio žuvo jos motina ir brolis, pranešė medikai.

Pagalbos tarnybų atstovas Ashrafas al-Qudra (Ašrafas Kudra) nurodė, kad mergaitė buvo Sara, Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigadų kovotojų vado Mohammedo Deifo (Mohamedo Deifo) duktė.

Šešių aukštų pastatą Gazos centre iki pamatų sugriovė antradienį į jį pataikiusios kelios Izraelio raketos.

Tačiau .Ezzedine'o al Qassamo bridagos pranešė, kad M.Deifas per ataką nenukentėjo. Ši ataka buvo jau šeštas Izraelio bandymas likviduoti kovotojų vadą per dešimtmečius trunkančią jo kovotojo karjerą.

M.Deifo antroji žmona 27-erių Widad (Vidad) ir jų septynių mėnesių sūnus Ali buvo palaidoti trečiadienį Džabalijos pabėgėlių stovyklos kapinėse. Laidotuvių procesijoje žygiavo keli tūkstančiai žmonių, reikalavusių keršto už šį nužudymą.

„Hamas“ prisiėmė atsakomybę dėl trijų izraeliečių paauglių pagrobimo ir nužudymo birželį

Vienas aukšto rango „Hamas“pareigūnas paskelbė, kad būtent šio islamistų judėjimo kovotojai pagrobė tris izraeliečius paauglius, kurių nužudymas birželį išprovokavo smurto bangą, atvedusią prie besitęsiančio karo Gazos Ruože.

Tačiau pareiškimas buvo pirmasis „Hamas“ pripažinimas, jog už tą incidentą atsakingi palestiniečių kovotojai.

Kalbėdamas per vieną konferenciją stambule, „Hamas“ pareigūnas iš Vakarų Kranto Salehas al Arouri (Salehas Aruris), dabar gyvenantis Turkijoje, atrodė patvirtinantis Izraelio prielaidą, kad tuos paauglius pagrobė islamistų grupuotė.

„Buvo daug spėliojama apie tą operaciją, o kai kurie sakė, kad tai sąmokslas“, – S.al Arouri sakė trečiadienį per Tarptautinės islamo tyrėjų sąjungos posėdį, kurio vaizdo įrašą organizatoriai paskelbė internete.

„Mūsų okupuotoje teritorijoje buvo vykdoma liaudies valia, kurią vainikavo didvyriška (Ezzedine'o al) Qassamo (Izadino Kasamo) brigadų operacija, per kurią Hebrone buvo paimti į nelaisvę trys naujakuriai“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje „Hamas“ sukarintą sparną.

„Hamas“ pareigūnai iki šiol atsisakydavo patvirtinti arba paneigti savo judėjimo vaidmenį tame incidente.

Per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože žuvo 6 palestiniečiai, tarp jų 4 vaikai

Gazos Ruože ketvirtadienį per Izraelio smūgius iš oro žuvo mažiausiai šeši palestiniečiai, tarp jų keturi vaikai.

Kaip pranešė gelbėjimo tarnybų atstovas spaudai Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra), vieno smūgio taikiniu tapo grupė žmonių šiauriniame Beit Lahijos mieste - čia žuvo vyras ir 13-os metų berniukas.

Per kitą antskrydį Gazos mieste žuvo keturi žmonės, tarp jų trys vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių