Quantcast

Italijoje suimta mafijos grupuotė, kuriai vadovavo moterys

  • Teksto dydis:

Italijos policija trečiadienį surengė virtinę reidų prieš vieną mafijos grupuotę Sicilijoje, o per šią tarptautinę operaciją buvo suimti dešimtys asmenų, siekiant išardyti galingą nusikalstamą klaną, vadovaujamą moterų.

Daugiau negu 500 pareigūnų dalyvavo operacijoje prieš Laudani (Laudanių) klaną Katanijos regione, pramintą „Mussi di ficurinia“ („Opuncijų lūpos“). Šioje operacijoje taip pat dalyvavo Vokietijos ir Nyderlandų teisėsauga, nurodė italų policija.

Trys moterys, pramintos „trimis Kaltadžironės karalienėmis“ pagal vieną miestelį, esantį netoli Sicilijos uostamiesčio Katanijos, vadovavo tam klanui geležiniu kumščiu, taip pat valdė visus jo „finansinius reikalus“, bet buvo sužlugdytos numatyto grupuotės lyderio įpėdinio, kuris pradėjo bendradarbiauti su policija.

Visi įtariamieji buvo ieškomi dėl ryšių su mafija, turto prievartavimo, narkotikų kontrabandos ir neteisėto ginklų laikymo.

Trečiadienį buvo išduoti orderiai 109 asmenų areštui. Iš jų 80 buvo suimti; 23 jau atlieka įkalinimo bausmes, o dar šeši tebėra ieškomi, nurodė policija.

Giuseppe Laudani (Džuzepė Laudanis) buvo parinktas tapti savo klano lyderiu būdamas 17-os metų, kai buvo nužudytas jo tėvas – mafijos vadeiva. Tačiau neseniai jis nusprendė kreiptis į policiją ir papasakojo, kaip trys „karalienės“ – 51 metų Maria Scuderi (Marija Skuderi), 60-metė Concetta Scalisi (Končeta Skalizi) ir 52 metų Paola Torrisi (Paola Torizi) rengė jį šiam darbui.

„Princu“ pramintas vyras pasakojo apie smurto ir kraujo keršto valdomą mafijos pasaulį, aiškindamas, kad tų moterų įtaka pradėjo didėti, kai G.Laudani tėvas išgelbėjo jo tetą Concettą per pasikėsinimą nužudyti 9-o dešimtmečio pabaigoje, nurodė Italijos žiniasklaida.

Pasak prokuroro Michelangelo Patane (Mikelandželo Patanės), šis klanas, mėginęs užmegzti ryšius su kokaino kontrabandai vadovaujančia Kalabrijos mafija „'Ndrangeta“ ('Ndrangheta), buvo sukaupęs didelį ginklų arsenalą, kuriame taip pat buvo du raketiniai granatsvaidžiai.

Tuos ginklus ketinta naudoti per išpuolius prieš kelis Sicilijos teisėjus, bet šiuos planus sužlugdė kitas policijos informatorius, pranešęs pareigūnams, kad arsenalas buvo paslėptas viename garaže ant Etnos ugnikalnio šlaitų.

Manoma, kad Laudani klanas susijęs su virtine 10-ame dešimtmetyje įvykdytų smurto išpuolių. Tarp jo aukų buvo vienas kalėjimo prižiūrėtojas ir teisininkas, kuris nesutiko būti papirktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių