Quantcast

Italiją supurtė stiprus žemės drebėjimas: žuvo mažiausiai 120 žmonių

  • Teksto dydis:

Stiprus 6,2 balo žemės drebėjimas trečiadienį supurtė Italijos vidurio regioną ir buvo juntamas Romoje, esančioje maždaug už 150 km nuo epicentro, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS) ir naujienų agentūros AFP žurnalistai. 

Mažiausiai 120 žmonių žuvo, dar 368 žmonės buvo sužeisti, pranešė premjeras Matteo Renzi (Matejas Rencis) ir perspėjo, kad aukų skaičius gali dar padidėti.

„Šis skaičius – ne galutinis“, – pridūrė M.Renzi.

Anksčiau buvo pranešta, kad mažiausiai 73 žmonės žuvo, o dar 150 dingo be žinios.

Daug pastatų sugriuvo mažose bendruomenėse netoli drebėjimo epicentro atokioje, retai apgyventoje vietovėje, apimančioje dalį Umbrijos, Markės ir Lacijaus regionų.

Prašvitus gyventojai ir gelbėtojai skubiai ėmėsi vaduoti po griuvėsiais įstrigusius žmones. Vietos pareigūnai užsiminė, kad aukų gali padaugėti.

Italijos civilinės saugos tarnybos vadovas Fabrizio Curcio (Fabricijus Kurčas) sakė, kad žemės drebėjimas buvo smarkus. Požeminiai smūgiai netgi pažadino gyventojus Romos centre, maždaug už 150 km nuo epicentro.

Pirmosiomis patvirtintomis 6,2 balo drebėjimo aukomis tapo pagyvenusių žmonių pora, kurios namas sugriuvo Peskara del Tronto miestelyje Markės regione į rytus nuo epicentro, nurodė nacionalinis transliuotojas „Rai“ ir kiti žiniasklaidos kanalai.

„Dar tiek daug žmonių yra po griuvėsiais, tiek daug dingusiųjų“, – sakė tarnybos nepaprastųjų situacijų skyriaus vadovė Immacolata Postiglione (Imakolata Postiljonė).

„Mano sesuo ir jos vyras yra po griuvėsiais, mes laukiame ekskavatorių, bet jie negali čia užvažiuoti“, – sakė 69 metų Guido Bordo (Gvidas Bordas) Ilikos kaimelyje netoli Akumolio.

„Jų negirdėti, mes girdėjome tik jų kates. Manęs čia nebuvo, kai tik drebėjimas įvyko, atskubėjau. Jiems pavyko ištraukti mano sesers vaikus, jie dabar ligoninėje“, – pridūrė jis, grąžydamas rankas.

Tarp aukų yra devynių mėnesių kūdikis, kurio tėvai liko gyvi.

Kitus du vaikus, ketverių ir septynerių metų, išgelbėjo nuovoki jų senelė, kuri pakišo juos po lova, kai tik prasidėjo purtymas, sakoma pranešimuose.

Dar penki lavonai buvo ištraukti iš sugriuvusio pastato Amatričėje, o netoli Peskaros esančioje Arkvata del Tronte patvirtinta dviejų žmonių žūtis.

Arkvata del Tronto meras Aleandro Petrucci (Aleandras Petručis) sakė, kad Peskara del Trontas buvo vienas iš „dviejų ar trijų visiškai sugriautų kaimelių“.

„Čia įvyko tragedija, – sakė Akumolio meras Stefano Petrucci (Stefanas Petručis). – Tai katastrofa – neturime šviesos, neveikia telefonai, gelbėtojai dar neatvyko.“

Viena vietos gyventoja pasakojo „Rai“, kad pažadinta žemės drebėjimo pamatė, kaip skeldėja jos miegamojo siena. Moteris suspėjo išbėgti į gatvę su savo vaikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyvenanti Italijoje

Gyvenanti Italijoje portretas
Italijos premjeras Matteo Renzi (Matėjas Rencis) ??? Tai net Nebejuokinga, bet Siaubinga klaida!!! Nes Matteo Renzi tariasi taip kaip ir rasosi - "MATEO RENZI"! Nes is jokios kalbos pavadinimai, zmoniu VARDAI ir PAVARDES Neverciami i kita kalba!!!...... duodu pavyzdi: lietuviskas vardas egle rusiskai jolka :)? italiskas Antonio - lietuviskai Antanas? italiskas Giovani - lietuviskai Jonas??? Vardas parodo kokios mes tautybes, ir is jokios kalbos Neverciamas i kita kalba!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių