Quantcast

Italija iškėlė pernai nuskendusį migrantų laivą su 700-800 žmonių kūnų

  • Teksto dydis:

Italijos karinis jūrų laivynas pranešė, kad surado migrantų laivą, kuris pernai nuskendo netoli Sicilijos krantų kartu su 700-800 jame buvusių žmonių.

Laivynas nurodė iškėlęs laivą iš 370 metrų gylio. Šiuo metu jis laikomas šaldomame transportavimo konteineryje ir bus nugabentas į uostą Sicilijoje, kur teismo medicinos ekspertai mėgins identifikuoti aukas.

Ketvirtadienį numatyta spaudos konferencija, kurioje bus pateikta daugiau operacijos detalių, nurodė laivynas.

2015 metų balandžio 18 dieną įvykusi laivo katastrofa yra daugiausiai gyvybių pareikalavusi tokio pobūdžio nelaimė Viduržemio jūroje.

Nors tikslaus aukų skaičiaus nustatyti neįmanoma, bet aišku, kad nuskendo 700-800 žmonių, tarp kurių buvo ir vaikų. Dauguma šių migrantų buvo iš Afrikos.

Tik 28 žmonėms pavyko išgyventi per šią katastrofą, nes dauguma migrantų skęstant laivui buvo užrakinti apatiniame denyje.

Ši katastrofa išprovokavo naują pasipiktinimo bangą ir paskatino Europos šalių lyderius skubiai ieškoti būdų pažaboti migrantų srautus ir užtikrinti efektyvesnę pagalbą į nelaimę patekusiems pabėgėlių laivams.

ES birželį sutarė pradėti karinę misiją prieš žmonių kontrabandininkus Viduržemio jūroje.

Nors dešimtis tūkstančių migrantų pavyko išgelbėti, tūkstančiams jų likimo brolių pavojinga kelionė jūra baigėsi tragiškai.

Praėjusį mėnesį vos per trijų dienų laikotarpį žuvo apie 700 žmonių, įskaitant migrantus, plaukusius didžiuliu, perpildytu žvejybos laivu, kuris apvirto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių