Quantcast

Rusijos karo laivai neužsuks į Ispanijos uostą pasipildyti degalų

  • Teksto dydis:

Rusija atsisakė savo plano užsukti į Ispanijos uostą pasipildyti degalų karo laivams, plaukiantiems Sirijos krantų link, pranešė trečiadienį Ispanijos užsienio reikalų ministerija, Madridui patyrus spaudimą atšaukti leidimą rusams įplaukti į Seutos uostą.

„Rusijos ambasada Madride ką tik mums pranešė atšaukianti prašymą leisti užsukti į uostą savo laivams, vadinasi, toks apsilankymas atšaukiamas“, – sakoma Ispanijos ministerijos pranešime.

Anksčiau būta pranešimų, kad dalis Rusijos flotilės, vadovaujamos lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“, turėtų užsukti papildyti degalų ir kitų atsargų į Seutos uostą – Ispanijos teritoriją Afrikos šiaurinėje pakrantėje.

Rusija šį mėnesį buvo paskelbusi, kad „Admiral Kuznecov“, priklausantis jos Šiaurės laivynui, bus pasiųstas į Viduržemio jūros rytinę dalį sustiprinti ten dislokuojamų Rusijos karinių jūrų pajėgų.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį išreiškė susirūpinimą, kad Rusijos flotilė gali prisidėti prie aviacijos smūgių Sirijoje.

„Kiekviena šalis turi teisę nuspręsti, ar tie laivai gali papildyti degalų atsargas įvairiuose uostuose pakeliui į Viduržemio jūros rytinę dalį, – sakė jis. – Manau, visos NATO narės suvokia, kad ši grupė gali būti panaudota aviacijos atakoms prieš Alepą ir Siriją.“

Britanijos pareiškimas buvo atviresnis.

„Jos Didenybės vyriausybė anksčiau buvo pareiškusi nuogąstavimų Ispanijos vyriausybei dėl jos draugiškumo Rusijos kariniam laivynui, kai nerimaujame dėl Rusijos karinės veiklos“, – sakė vienas Britanijos vyriausybės atstovas.

Vis dėlto jis pridūrė: „Galimybė naudotis Ispanijos uostais yra Ispanijos valdžios reikalas.“

NATO narė Ispanija neretai leisdavo Rusijos karo laivams užsukti į Seutą, kuri neblogai uždirba iš tokių vizitų.

Madridas trečiadienį buvo spaudžiamas savo sąjungininkų nesuteikti Rusijos karo laivams, plaukiantiems prie Sirijos krantų, leidimo papildyti degalų atsargas viename Ispanijos uoste.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jomaga

Jomaga portretas
Kaip sita skardine dar laikosi ant vandens? Paziurekite i per kamina besiverziancius juodus dumus... Jis greit sustos ir ilgam... "Nera analogu"... :D :D :D

DJ

DJ  portretas
Greitu laiku nafta pradės piga trejais etapais. 1 etapas bus 13,13$ už bačką, 2 etapas bus 9,99$ už bačką ir 3 etapas bus 6,66$ už bačką !.

Sitam O

Sitam O portretas
Klausyk imbicile, py.dink i savo rusija ir ten gyvenk ir dziaukis liliputinu , o ne rasinek cia savo debiliskus komentarus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių