Quantcast

Ispanija evakuoja savo ambasados Libijoje personalą

  • Teksto dydis:

Ispanija laikinai evakuoja savo ambasadorių ir daugumą ambasados personalo iš Libijos dėl „pablogėjusios saugumo padėties“ sostinėje Tripolyje, sakoma Ispanijos užsienio reikalų ministerijos pranešime ketvirtadienį.

„Ispanijos vyriausybė tiki, kad nestabilumo padėtis Libijoje greitai bus įveikta,ir kartoja savo raginimą skelbti kuo greičiau paliaubas“, – nurodoma URM pranešime.

„Visa mūsų turima informacija rodo, kad padėtis Libijoje labai greitai pablogės“, – sakė Ispanijos parlamente užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Garcia Margallo (Chosė Manuelis Garsija Margaljas).

Pasak jo, Ispanijos ambasadoje darbą tęs vienas personalo narys, kuris prižiūrės archyvus. Ispanijos konsulato veiklą perims Italija ir Malta, kurios savo ambasadų neuždaro.

Ispanija karo lėktuvu prieš dvi dienas iš Libijos evakavo 60 Europos valstybių piliečių, tarp kurių buvo ir 37 ispanai, prašę padėti išvykti iš šios šalies.

Graikija ketvirtadienį pranešė siunčianti savo laivus į Libiją evakuoti ambasados tarnautojų, taip pat kelių šimtų kinų bei europiečių.

Per pastarąsias dvi savaites nerimstantys mūšiai tarp grupuočių, besivaržančių dėl svarbiausių objektų kontrolės, nusinešė dešimtis gyvybių.

Jungtinės Amerikos Valstijos, Kanada, Prancūzija ir Brazilija yra laikinai uždariusios savo ambasadas Tripolyje; dar kelios Vakarų šalys bei Egiptas patarė savo piliečiams nedelsiant išvykti iš Libijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių