Quantcast

Irako kurdų pajėgos atakuoja džihadistus trimis frontais

  • Teksto dydis:

Kurdų pajėgos antradienį trijuose frontuose pradėjo puolimus prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) Irako šiaurėje, pranešė aukšto rango kariškiai.

Vadai sakė naujienų agentūrai AFP, kad kurdų pajėgos paryčiais smogė teritorijoje į šiaurę nuo džihadistų kontroliuojamo antro didžiausio Irako miesto Mosulo, viename mieste prie sienos su Sirija ir į pietus nuo svarbaus naftos pramonės centro Kirkuko.

Iranas parūpins karinės įrangos Libanui

Iranas ketina aprūpinti karine įranga Libano armija, antradienį paskelbė šiitiškos respublikos nacionalinio saugumo tarybos vadovas, o toks žingsnis sustiprintų saugumo pajėgas, kurias jau remia Saudo Arabija ir Jungtinės Valstijos.

Libano armija sustiprino pastangas, kad Sirijoje veikiantys sunitai kovotojai neįžengtų į Libano pasienio miestus. Praeitą mėnesį šiauriniame Arsalo mieste įvyko daugiausiai žmonių aukų pareikalavęs susirėmimas, susijęs su jau trejus metus Siriją krečiančiu pilietiniu karu.

Sirijoje sustiprėję griežtosios linijos islamistų kovotojai, tokie kaip džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), kelia pavojų tiek šiitiškam Iranui, tiek jo priešams, įskaitant Jungtines Valstijas ir sunitišką Saudo Arabiją.

„Islamo Respublika nusprendė suteikti karinę paskolą Libano armijai“, – Aukščiausiosios nacionalinio saugumo tarybos direktorius Ali Shamkhani (Alis Šamchanis) sakė žurnalistams Beirute.

Jis nenurodė, koks bus tos karinės paskolos pobūdis, tačiau vienas diplomatinis šaltinis sakė, kad Irano gynybos ministras greitai pateiks užklausą savo kolegai Libane, kokių ginklų reikia jų armijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių