Quantcast

Irako kurdai prašo Kurdistano darbininkų partijos „atsitraukti“

  • Teksto dydis:

Irako kurdų regiono vyriausybė šeštadienį paragino Kurdistano darbininkų partiją „atsitraukti“ iš Irako kurdų teritorijos, kad nežūtų civiliai gyventojai per Turkijos aviacijos antskrydžius prieš šią grupuotę.

Kurdų prezidento Massoudo Barzani (Masudo Barzanio) biuro pareiškime sakoma, jog Kurdistano darbininkų partija (PKK), „turėtų atitraukti savo kovotojus iš šio kurdų regiono, kad ... civiliai Kurdistano gyventojai netaptų tų kovų ir konflikto aukomis“.

Pareiškime taip pat smerkiama Turkija, dėl civilių gyventojų bombardavimo. Tai pareikšta po pranešimų, kad per antskrydžius Irako šiaurės vakaruose nukentėjo civilių gyventojų namai. Pareiškime abi šalys raginamos atnaujinti taikos derybas.

„Smerkiame šį bombardavimą, kuris nulėmė kurdų regiono piliečių kankinystę, ir raginame Turkiją nekartoti civilių gyventojų bombardavimo“, – priduriama pareiškime, kuriame abi šalys raginamos atnaujinti kurdų taikos procesą.

Turkijos valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“ šeštadienį pranešė, kad penktadienį iki 28 naikintuvų F-16 atakavo Irako šiaurėje esančius 65 PKK objektus, tarp kurių buvo ir slėptuvės bei amunicijos sandėliai. Diena anksčiau iki 80-ies lėktuvų smogė daugiau kaip 100-ui objektų, nurodė agentūra.

Pranešime teigiama, kad nuo antskrydžių kampanijos pradžios žuvo maždaug 260 PKK sukilėlių, sužeista apie 400. PKK apie savo patirtus nuostolius nepranešė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių