Quantcast

Indijoje nuo karščių mirė apie pusė tūkstančio žmonių

  • Teksto dydis:

Indiją užplūdę 50 laipsnių Celsijaus karščiai dviejose provincijose nusinešė apie pusę tūkstančio žmonių gyvybių; su naujienų agentūra bendravę pareigūnai nurodė 430 žuvusiųjų, o su „Reuters“ – 539.

Pareigūnai perspėja, kad žuvusiųjų skaičius auga, kadangi kai kuriose labiausiai nuo karščių nukentėjusios pietinės Telanganos valstijos dalyse žuvusieji tebeskaičiuojami, ir karščiai kol kas nesitraukia.

Didelę Indijos dalį, taip pat ir sostinę Delį, pasiekė svilinančių karščių banga, sukėlusi būgštavimų dėl galimų elektros energijos tiekimo sutrikimų. Aukščiausia oro temperatūra buvo užregistruota Telanganos ir Andra Pradešo valstijose.

Andra Pradešo valdžios pareigūnai ragina darbininkus nedirbti per pačius karščius, nes praėjusią savaitę valstijoje nuo karščio mirė 246 žmonės.

„Daugelis aukų yra žmonės, kurie dirbo neapsaugoti nuo saulės, daugiausia 50-ies ir vyresni darbo klasės atstovai“, – sakė Andra Pradešo stichinių nelaimių padarinių likvidavimo departamento specialusis komisaras P.Tulsi Rani (P.Tulsis Ranis).

„Prašome jų imtis apsaugos priemonių, tokių kaip skėčiai, kepurės, gerti daug skysčių – vandens arba pasukų, vilkėti medvilninius drabužius“, – sakė jis.

Telanganoje nuo balandžio mėnesio mirė dar 188 žmonės, nors didžioji dalis žuvusiųjų užregistruota per kelias dienas nuo praėjusios savaitės vidurio. Skaičiai tebėra tikslinami. Manoma, kad karščio aukų skaičius dar gali augti, – sakė D.Vani (D.Vanis), dirbantis tame pačiame departamente.

Visoje Indijoje per vasarą nuo karščio miršta šimtai žmonių, dešimtys tūkstančių jų dėl elektros tinklų perkrovos gyvena be elektros energijos.

„Tokia karščio banga, kurią dabar išgyvename, yra truputėlį aukštesnė nei paprastai. Oro temperatūra beveik pasiekė 48-49 laipsnius Celsijaus“, – sakė Telanganos mokesčių departamento vyriausiasis sekretorius B. R. Meena.

Naujienų agentūrai „Reuters“ pareigūnai nurodė, kad užregistruotos 539 mirtys – miršta daugiausia statybų darbininkai, pagyvenusieji ir benamiai pietinėse valstijose, Andra Pradeše ir Telanganoje, bet esama mirusių nuo karščio ir Utar Pradeše, Odišoje bei Vakarų Bengalijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių