Quantcast

Indijoje kaitros bangos aukų skaičius viršijo 2 tūkstančius

  • Teksto dydis:

Indiją jau kelias savaites apėmusi didelių karščių banga nusinešė daugiau negu 2 tūkst. žmonių gyvybių, šeštadienį pranešė pareigūnai, o vyriausybė pradėjo kampaniją, informuodama gyventojus, kaip atlaikyti svilinančią kaitrą.

Indijoje nuo didelių karščių kiekvieną vasarą miršta šimtai žmonių, paprastai labiausiai nukenčia neturtingiausia visuomenės dalis. Tačiau dabartinės kaitros bangos aukų skaičius yra antras didžiausias per Indijos istoriją ir penktas didžiausias pasaulyje, nurodė tarptautinė stichinių nelaimių duomenų bazė EM-DAT.

Labiausiai nukentėjusiose pietinėse Andhra Pradešo ir Telanganos valstijose mirė jau 1 979 žmonės. Dar 17 žmonių mirė Orisos valstijoje Indijos rytuose, iš kitų šalies vietų pranešta apie devynias aukas, todėl bendras patvirtintas mirusiųjų nuo kaitros skaičius dabar yra 2 005.

1998 metais nuo ekstremalių karščių mirė 2 541 žmogus – daugiausiai per Indijos istoriją, rodo EM-DAT duomenys.

Andhra Pradešo ir Telanganos pareigūnai pradėjo masinę visuomenės švietimo kampaniją, informuodami labiausiai pažeidžiamus gyventojus, kaip ištverti negailestingą kaitrą.

Telanganoje vietos valdžia dalijo skrajutes, o žiniasklaida perspėjo žmones vengti dieną eiti į lauką ir ragino gerti daug vandens, sakė valstijos krizių valdymo tarnybos vadovas B.R.Meena (B.R.Mina).

Šeštadienį oras daugelyje Indijos vietų buvo įkaitęs iki maždaug 45 laipsnių Celsijaus; meteorologai Delyje perspėjo, kad ateinančią savaitę kaitra dar laikysis keliose valstijose.

Atgaivą nuo kaitros nešantys kasmetiniai musonai šią savaitę turėtų pasiekti pietinę Keralos valstiją ir slinkti toliau į šiaurę, bet praeis dar kelios savaitės, kol vėsesni orai ir liūtys pasieks šalies sausringas šiaurines lygumas.


Šiame straipsnyje: Indijakarštiskaitra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių